Ühenda meile

Bangladesh

ERD sekretär kohtub Luxembourgis EIP asepresidendiga

JAGA:

avaldatud

on

Bangladeshi valitsuse majandussuhete osakonna (ERD) sekretär Shahriar Kader Siddiky kohtus eile (15. mail 2024) Luksemburgis EIP peakorteris Euroopa Investeerimispanga (EIB) asepresidendi Nicola Beeriga. Kohtumine toimus väga südamlikus õhkkonnas, kus mõlemad pooled arutasid EIP käimasolevaid ja võimalikke tulevasi investeeringuid Bangladeshis. 

EIP asepresident Nicola Beer tervitas ERD sekretäri hr Shahriar Kader Siddikyt

Asepresident Beer tervitas sekretär Siddikit ja tema delegatsiooni EIP peakorteris ning tunnustas Bangladeshi muljetavaldavat sotsioloogilis-majanduslikku arengut peaminister Sheikh Hasina visionääri ja dünaamilise juhtimise all.

Ta meenutas oma kohtumist Bangladeshi peaministriga ELi esimesel Global Gateway foorumil Brüsselis 2023. aasta oktoobris, kui ta oli Euroopa Parlamendi asepresident. Asepresident Beer ütles, et Bangladesh on üks suurimaid EIP laenu- ja toetusprogrammi partnereid Euroopa Komisjoni kõrval, sealhulgas Global Gateway Initiative'i kaudu.

reklaam

Kohtumisel tänas sekretär Siddiki EIP-d Bangladeshile tema arenguteekonnal pidevalt kasvava toetuse eest. Ta väljendas Bangladeshi valitsuse valmisolekut veelgi laiendada oma partnerlust EIP-ga ja palus tema toetust, eelkõige kliimamuutuste, taastuvenergia, tervishoiu, sealhulgas vaktsiinide uurimis- ja arendustegevuse, põllumajanduse, säästva infrastruktuuri, sealhulgas raudtee, nahatööstuse ja muudes valdkondades. . Asepresident Beer vastas positiivselt ja ütles, et EIP soovib olla ka Bangladeshi tugevam partner tema arengualgatustes, sealhulgas riigi vähim arenenud riikide kooli lõpetamise sujuvas üleminekus 2026. aastal.

Arutelul käsitleti ka võimalike raamlepingute küsimusi, Bangladeshi valitsusele tehnilise abi andmist ja perioodiliste institutsionaalsete konsultatsioonide alustamist kahe poole vahel. 

Sekretär Siddiky kutsus asepresident Beeri esimesel võimalusel Bangladeshi külastama. Asepresident Beer ütles, et ta ootab pikisilmi varsti Bangladeshi külastamist. 

Sekretär Siddikyt saatsid ERD lisasekretär Uttam Kumar Karmaker, Bangladeshi suursaadik Belgias, Luksemburgis ja Euroopa Liidus Mahbub Hassan Saleh, nõunik hr Rejaul Islam ja Bangladeshi Brüsseli saatkonna esimene sekretär hr Alamgir Hossain .

Suursaadik Mahbub Hassan Saleh tänas EIP asepresidenti Nicola Beeri väga tulemusliku kohtumise eest

Asepresident Nicola Beeriga olid kaasas asepresidendi büroo juhataja Nicole Birtsch, investeerimisametnik Katrin Bock ja Euroopa Investeerimispanga laenuametnik Arundhati Pal.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid