Ühenda meile

Bangladesh

Bangladeshi valitsus väljendab Euroopa Parlamendi resolutsiooni üle täielikku pettumust

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Bangladeshi valitsus väljendab oma täielikku pettumust selle üle, et Euroopa Parlament võttis selle nädala alguses (14. septembril 2023) vastu resolutsiooni inimõiguste olukorra kohta Bangladeshis, eelkõige Odhikari juhtumi kohta.

Euroopa Parlamendi mõnede fraktsioonide esitatud ühisettepaneku ajastus ja keel, mille eesmärk on anda hukkamõistvaid kommentaare allkohtuasjades ja täna Dhakas kahe "Odhikari" ametniku kohta tehtud kohtuotsus, peegeldab nende kavatsust sekkuda suveräänse riigi sõltumatu kohtuvõim.

Bangladeshi sõltumatud kohtusüsteemid tagavad jätkuvalt, et kohtumenetlusi viiakse läbi avalikult ja õiglaselt ning et poolte õigusi austatakse täielikult. Bangladeshi kohtud otsustavad nende ees olevaid asju tõendite põhjal ja kooskõlas seadusega, ilma igasuguste piirangute, mõjutuste, tõugete, surve, ähvarduste või sekkumisteta, mis tahes otsese või kaudse, mis tahes kvartalist või põhjustel.

Bangladeshi valitsus on jahmunud Euroopa Parlamendi resolutsioonis kajastatud eelistamisest „Odhikarile” – nõuetele mittevastavale ja poliitiliselt kallutatud üksusele, kellel on tõestatud desinformatsiooni levitamine ning mis on terrorismi ja vägivaldset ekstremismi propageerivate isikute kaasosaline. Kõigile teada on tõsiasi, et BNP-Jamaati valitsus määras Odhikari sekretäri hr Adilur Rahman Khani peaprokuröri asetäitjaks ja ta töötas sellel ametikohal viis aastat aastatel 2001–2006. Seetõttu ei ole „Odhikar” kõik on neutraalne või sõltumatu organisatsioon, mida ta üritab väita ja mida kahjuks usuvad mõned rahvusvahelises kogukonnas. Odhikari-taolise organisatsiooni toetamine ja edendamine kodaniku- ja demokraatliku ruumi toetamise nimel on võrdne täiesti subjektiivse, valikulise ja parteilise lähenemisega ning on selge topeltstandardi ilming nende poolt, kes räägivad inimõiguste kaitsmisest. ühelt poolt ohvrid ja teiselt poolt paljastavad ja pealetungivad katsed väidetavat rikkujat kaitsta.

Bangladeshi valitsus ei nõustu resolutsiooni tekstiga.

Bangladesh hindab sügavalt oma 50 aastat kestnud kasvavat partnerlust Euroopa Liidu ja kõigi selle institutsioonidega, sealhulgas Euroopa Parlamendiga, ning ootab selle jätkumist sisuka koostöö kaudu, mis põhineb vastastikuse austuse ja teineteise siseasjadesse mittesekkumise põhimõtetel.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid