Ühenda meile

Bangladesh

Bangladesh vaatab tulevikku enesekindlalt, sest see tähistab oma sünni au ja ohverdust

JAGA:

avaldatud

on

Bangladeshi iseseisvus- ja rahvuspäeva on tähistatud Brüsselis Cercle Gauloisis, millega tähistatakse riigi iseseisvusdeklaratsiooni 52. aastapäeva.

 Suursaadik Mahbub Hassan Saleh ütles, et diplomaadid, poliitikud ja teised külalised tähistasid hiilgavat hetke mitte ainult tema riigi, vaid kogu maailma ajaloos, kirjutab poliitikatoimetaja Nick Powell.

Bangladesh on nüüd rahvusvahelise kogukonna oluline liige, selle peaaegu poole triljoni dollari suurune majandus on juba maailmas suuruselt 33. kohal ja tema kasvutempo on selline, et 24. aastaks peaks see olema 2030. kohal. uhkus riigi saavutuste üle peaministri Sheikh Hasina juhtimisel, on Bangladeshi rahvuspühal võimalus meenutada, kuidas riigi isa ja tema isa Bangabandhu šeik Mujibur Rahmani pikk vabadusvõitlus kulmineerus tema iseseisvusdeklaratsiooniga 26. märts 1971.

TE suursaadik Mahbub Hassan Saleh

Pakistan pidas jõhkrat ja genotsiidisõda, mille eesmärk oli iseseisvumine ära hoida, kuid aasta lõpuks võitis ta India sõjaväe abiga Bangladeshi vastupanu poolt. Pakistani armee ja nende kohalike kaastöötajate läbi tapeti kolm miljonit inimest, rohkem kui kakssada tuhat naist rikuti ja lahingute lõppedes oli 1973 miljonit inimest oma kodudest põgenenud, kolmkümmend miljonit Bangladeshis ja kümme miljonit inimest. India. Euroopa riigid tunnustasid ja toetasid esimeste seas taasiseseisvunud riiki ning ametlikud suhted Euroopa Liiduga loodi XNUMX. aastal. 

Sel aastal lükkus Bangladeshi rahvuspäeva tähistamine Brüsselis mai algusesse, kuna tegelik päev, 26. märts, oli pühal ramadamikuul. Rahvarohke kogunemine Cercle Gaulois's koos silmapaistva külaliste nimekirjaga näitas Bangladeshi tähtsust Euroopa Liidule. 

Euroopa välisteenistuse asepeasekretär Enrique Mora ütles oma pöördumises, et Bangladesh on "Euroopa Liidu väga lähedane sõber", mille kaubavahetus oli eelmisel aastal 24 miljardit eurot. Tema ütles, et "saame ikka rohkem teha", meenutades, et esimene ELi ja Bangladeshi poliitiline dialoog toimus eelmisel aastal Dhakas. Ta märkis, et nad alustavad nüüd läbirääkimisi partnerlus- ja koostöölepingu (PCA) üle, mis on "meie partnerluse uus alus", nagu ta ütles.

Eriline aukülaline oli Bangladeshi osariigi välisminister, parlamendiliige hr Shahriar Alam. Ta ütles, et on eriti uhke Brüsselis rahvuspüha tähistamisega liitumise üle, kuna tema riigi ja ELi vahel täitub tänavu 50 aastat partnerlust – tugevat kaubandussuhet, mis moodustab poole kogu Bangladeshi ekspordist. 

reklaam

Hr Alam tunnistas ELi kõikehõlmavat rolli Kuid relvaskeem, mis annab piiramatu tollimaksuvaba juurdepääsu Bangladeshi ekspordile, kiirendades tema riigi sotsiaalset ja majanduslikku arengut. „Austatud peaministri Sheikh Hasina, meie rahvaisa Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahmani väga võimeka tütre, dünaamilise ja nägemusliku juhtimise all lõpetab Bangladesh 2026. aastal vähim arenenud riikide kategooria ja püüab olla kõrgema keskmise sissetulekuga. riik 2031. aastaks,” ütles ta.

"Euroopa Liidu panus Bangladeshi muljetavaldavasse arengusse on tohutu," lisas ta. „Meie ühised eesmärgid on parandada meie rahvaste elukvaliteeti, naiste jätkuv mõjuvõimu suurendamine, kliimamuutustega seotud väljakutsetega tegelemine, enam kui 1.2 miljoni sunniviisiliselt ümberasustatud Myanmari kodaniku (rohingya) kodumaale saatmine, hariduse ja tervishoiu laiendamine, võitlus. Covid-19, tööohutuse ja tööõiguste parandamine, ekspordikorvi mitmekesistamine, turvaline korrapärane ja regulaarne ränne, valitsemise pidev täiustamine, säästva arengu eesmärkide saavutamine – see kõik lähendab meid partneritena veelgi.

Pidutordi lõikamist juhib riigiminister

Riigiminister ütles, et kui Bangladesh liikus kõrgema keskmise sissetulekuga riigiks, kavandab ta tulevast partnerlust ELiga, mis keskendub teadmistele, oskuste arendamisele, innovatsioonile ja tööhõivele. "Sellega seoses hindame eriti ELi algatust lisada Bangladesh nende riikide nimekirja, kellega Euroopa Liit käivitab oskuste ja talentide partnerluse, et hõlbustada seaduslikku rännet ELi," ütles ta. „Samuti soovime laiendada oma suhteid ELiga traditsioonilistesse ja ebatraditsioonilistesse julgeolekuvaldkondadesse, terrorismivastane võitlus, kliimamuutused, ühenduvus, sinine majandus, ringmajandus ja muud”.

Ürituse korraldas Bangladeshi saatkond Brüsselis. Suursaadik Mahbub Hassan Saleh mõtiskles oma riigi rahvuspäeva olulisuse üle. „Meie, bengallased ja globaalne inimkond, olime tunnistajaks hiilgavale hetkele meie ajaloos ja maailma ajaloos. Bangladeshi rahva isa Bangabandhu šeik Mujibur Rahmani 23 aastat kestnud võitlus bengalite vabaduse eest kulmineerus Bangladeshi iseseisvusdeklaratsiooniga. Poliitikapoeet muutis oma eluaegse nägemuse – oma poliitilise eepose – reaalsuseks.

Ta meenutas, et Bangabandhu sõnastas oma riigi rahukeskse ja humaanse välispoliitika kui "sõpruse kõigi vastu ja pahatahtlikkust kellegi vastu". "Meie panus rahvusvahelise rahu ja julgeoleku säilitamisse peegeldab seda selgelt," ütles ta. „Bangladesh on ÜRO rahuvalveoperatsioonide juhtiv panustaja. Bangladesh on alates 1.2. aasta augustist ajutiselt varjanud 2017 sunniviisiliselt ümberasustatud rohingjat Myanmarist. Peaminister Sheikh Hasina nulltolerantsi poliitika terrorismi ja äärmusluse vastu ning selle edu muudavad meid stabiilse riigi ja rahuarmastava rahvana enesekindlaks.

Suursaadik viitas Bangladeshi fenomenaalsele arengule pärast seda, kui Sheikh Hasina naasis ametisse 14 aastat tagasi, realiseerides visiooni "digitaalsest Bangladeshist", saavutades riigis 100% elektrikattuse – esimene Lõuna-Aasias ning tehes kiireid ja ulatuslikke infrastruktuuri arenguid, sealhulgas Padami sild - üks maailma pikimaid ja ehitatud ilma rahvusvahelise abi või laenuta. 

Muude saavutuste hulka kuulus metrooraudtee pealinnas Dhakas, tunnel Karnaphuli jõe all ja Bangladesh, mis saatis 2018. aastal oma esimese satelliidi. "See on uus Bangladesh, kaasaegne Bangladesh, digitaalne Bangladesh," lõpetas suursaadik. „Teadmistepõhine ühiskond, millel on alistamatu vaim ja enesekindlus, triumfeeriv riik, mis jätkab väljakutsete ületamist kindla sihikindluse ja püsivate jõupingutustega, riik, mis teenib jätkuvalt auväärsemat kohta ülemaailmses lauas. Maailm on meie ja meie oleme maailma omad”.

*Pärast rahvuspäeva tähistamist andis riigi välisminister Shahriar Alam meie poliitikatoimetajale Nick Powellile eksklusiivse intervjuu, mis ilmub peagi väljaandes EU Reporter.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid