Ühenda meile

Aserbaidžaan

President Ilham Alijev võttis vastu Alžeeria uue suursaadiku volikirjad

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Aserbaidžaani Vabariigi president Ilham Aliyev võttis vastu Alžeeria Demokraatliku Rahvavabariigi äsja ametisse nimetatud erakorralise ja täievolilise suursaadiku Abdelouahab Osmane'i volikirjad. (pildil), AZERTAC.

Suursaadik Abdelouahab Osmane andis president Ilham Alijevile üle oma volikirja.

Seejärel vestles suursaadikuga Aserbaidžaani president Ilham Alijev.

President rõhutas kahe riigi suhete head taset tunnustades ulatuslikku koostööd rahvusvaheliste organisatsioonide, sealhulgas ÜRO, Islami Koostöö Organisatsiooni ja Ühinematute Liikumise siseselt. Majandussuhteid tuues rõhutas president Ilham Alijev vajadust selles vallas pingutada ja uurida võimalusi käibe suurendamiseks. President märkis ka inimestevaheliste aktiivsete kontaktide edendamise olulisust kahepoolsete suhete arendamisel. President Ilham Alijev väljendas veendumust, et kahe riigi kahepoolsed suhted arenevad edukalt Abdelouahab Osmane'i ametiajal.

Riigipea märkis, et Ühinematute Liikumise eesistumisel on Aserbaidžaan alati juhindunud rahvusvahelise õiguse reeglitest ja Bandungi põhimõtetest, mis on mitteühineva liikumise aluseks.

President Ilham Alijev käsitles Aserbaidžaani alade ligi 30 aastat kestnud okupeerimist ja nende territooriumide hävitamist Armeenia poolt ning Aserbaidžaani kultuuripärandi vastu suunatud vandalismiakte ning ütles, et konfliktijärgne rahukava on juba ellu viidud.

Suursaadik Abdelouahab Osmane andis Aserbaidžaani presidendile edasi Alžeeria presidendi Abdelmadjid Tebboune'i tervitused.

reklaam

President Ilham Alijev avaldas tänu tervituste eest ja palus suursaadikul edastada tervitused Alžeeria presidendile.

Suursaadik Abdelouahab Osmane ütles, et Alžeeria on täielikult pühendunud ÜRO põhikirja põhimõtetele ja eesmärkidele, sealhulgas riikide riikliku suveräänsuse, territoriaalse terviklikkuse ja siseasjadesse mittesekkumise austamisele. Suursaadik ütles, et ei säästa jõupingutusi kahepoolsete suhete edasiarendamiseks.

Suursaadik Abdelouahab Osmane hindas kõrgelt Aserbaidžaani eesistumist mitteühinevates liikumistes.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid