Ühenda meile

Austria

Hollandi häkker sai kätte peaaegu kõik austerlaste isikuandmed, teatas politsei

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Austria Alpiriigi politsei teatas kolmapäeval (25. jaanuaril), et novembris arreteeriti Hollandi häkker, kes oli pakkunud müügiks peaaegu iga Austria kodaniku täisnime, aadressi ja sünnikuupäeva.

2020. aasta mais pakkus anonüümne kasutaja, kes arvati olevat häkker, veebifoorumis andmeid. Ta väitis, et andmed olid "arvatavasti kõigi Austria kodanike täielik nimi, sugu, täielik aadress ja sünniaeg". Samuti teatas politsei, et kinnitas väite õigsust.

Politsei andmetel sisaldas see alal ligi üheksa miljonit andmekogu. Austria rahvaarv on umbes 9.1 miljonit. Austria politsei teatas, et häkkeril oli "sarnased andmekogumid" ka Itaaliast ja Colombiast, kuid ei esitanud täpsemaid üksikasju.

Austria andmeid tuntakse ka registreerimisandmetena. Ametiasutustele tuleb esitada põhiteave, näiteks praegune aadress.

«Kuna need andmed olid internetis vabalt kättesaadavad, siis tuleb täiesti või osaliselt eeldada, et need registreeringuandmed on pöördumatult kurjategijate käes,» teatas politsei. Samuti ütlesid nad, et andmete eest maksid tundmatud inimesed.

Austria politsei kinnitas, et 25-aastane kahtlusalune vahistati Amsterdamis. Ta oli rahvusvahelisele õiguskaitseorganile teada ning praegu uurivad teda Hollandi politsei ja õigusasutused. Pressiesindaja sõnul ei avaldatud avaldust nende uurimiste takistamiseks.

Austerlaste andmeturbe tagajärgi politsei ei selgitanud.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid