Ühenda meile

Austria

Metsatulekahjud Austrias: EL saadab viivitamatut abi

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Austria aktiveeris ELi kodanikukaitse mehhanismi (MPCU) 29. oktoobril, paludes abi Alam-Austria Hirschwangi piirkonnas puhkenud metsatulekahjude likvideerimiseks. ELi hädaolukordadele reageerimise koordineerimiskeskus mobiliseeris 2 Itaalias asuvat Kanadair CL-415 tuletõrjelennukit. Lennukid, mis kuuluvad ELi üleminekuperioodi rescEU lennukiparki, on juba Austrias kasutusele võetud.

Lisaks on Saksamaa ja Slovakkia MPCU kaudu pakkunud kustutushelikoptereid. Mõlemad pakkumised on vastu võetud ja nende kasutuselevõtt on pooleli. Samuti aktiveeriti Copernicuse teenus, et toetada tulekustutusoperatsioone Austrias. Kaarditooted on saadaval siin.

Tervitades rescEU varade kiiret kasutuselevõttu, ütles kriisiohjamise volinik Janez Lenarčič: „Meie kiire vastusega Austria abipalvele näitab EL taas oma täielikku solidaarsust hävitavate metsatulekahjudega silmitsi seistes. Toetus on pooleli. Tahaksin tänada liikmesriike, kes on juba mobiliseerinud või pakkunud mobiliseerida ressursse tulekahjude tõrjumiseks. Tunneme südamest kannatanute, tuletõrjujate ja teiste esmareageerijate ees. Oleme valmis edasist abi osutama."

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid