Ühenda meile

Biokütused

Keskkonnakomisjon toetab üleminekut täiustatud biokütuste

JAGA:

avaldatud

on

Nils TorvaldsSeaduseelnõu kärpida tootmist traditsioonilistest biokütustest ja kiirendada üleminekut alternatiivseid allikaid, nagu merevetikad ja jäätmed, kiideti heaks keskkonnakomisjoni teisipäeval (24 veebruar). Selle eesmärk on vähendada kasvuhoonegaaside heitkoguseid, mis tulenevad üha põllumajandusmaa kasutamine biokütuse tootmise kultuurid.

“This has been an enormously challenging file. And at the same time a very interesting one. And it’s complicated technically and technologically. I love this kind of political challenge and hope we will take it to a good result in the trilogues” said lead MEP Nils Torvalds (ALDE, FI) (pictured) after the committee’s amendments to the draft law were approved by 39 votes to 26, with four abstentions.

Cap esimese põlvkonna biokütuste

Praegune seadusandlus eeldab ELi liikmesriikides, et tagada taastuvenergia moodustab vähemalt 10% energiatarbimisest transpordisektoris 2020. Aga seaduseelnõu heaks täna Saadikud leiavad, et esimese põlvkonna biokütused (toidutaimedest) ei tohi ületada 6% lõplikust energiatarbimisest transpordi 2020.

Boost progressiivsed biokütused

Täpsem biokütuste pärit merevetikatest või teatavat liiki jäätmete, peaks moodustama vähemalt 1.25% energiatarbimisest transpordisektoris 2020 saadikud öelda.

Vähendada kaudset maakasutuse muutust

reklaam

Using farmland to produce biofuel crops reduces the area available for food crops. This adds to pressure to free up more land, e.g. through deforestation, to grow more food – a process known as indirect land use change (ILUC). But deforestation in itself increases greenhouse gas emissions, which may cancel out part of the beneficial effects of using biofuels.

Parlament kutsus nii ammu kui 2008 jaoks ILUC tegur, mida tuleb arvesse võtta ELi biokütuste poliitika, mille eelarve on € 10 miljardit eurot aastas.

Järgmised sammud

Torvalds sai mandaadi (46 poolthäälega, 20 vastu ja erapooletuid) alustada läbirääkimisi Läti eesistumise ministrite nõukogu võimalikuks kokkulepe teisel lugemisel.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid