Ühenda meile

Määratlemata

Koht, kus haiglas viibimine on hullem kui haige

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Järjekordne surmav haiglapõleng tabas Kagu -Euroopa riiki Rumeeniat, mis nägi vähem kui 12 kuu jooksul vähemalt 12 haiglapõlengut, kirjutab Bukaresti korrespondent Cristian Gherasim.

See on aeg, kus Constanta sadamalinnas hukkus seitse inimest, kus COVID -i patsiente ravivad intensiivraviosakonnad said tapjapõlengu alla.

Alates eelmise aasta novembrist on Rumeenia haiglaid kimbutanud 12 tulekahju, millest mõned põhjustasid kergemaid vigastusi, teised aga neli, lõppesid tragöödiaga, milles hukkus 31 inimest.

Uurimine on käimas Constantas asuva COVID -haigla surmava leegi osas, kuid ametivõimude esimeste vihjete hulgas on asjaolu, et haigla on tegutsenud 14 aastat ilma tuleloata ja sellel puudus tulekahju avastamise süsteem. . Otsene põhjus on veel teadmata, kuigi varasemad uuringud avastasid ka vigaseid elektripaigaldisi, improvisatsioone, ülekoormusi.

Ajutine tervishoiuminister Cseke Attila ütles, et süüdlased selguvad alles pärast tulekahju põhjuse väljaselgitamist.

Riigi president Klaus Iohannis ütles avalikkuses, et on Konstanțas toimunud tragöödiast "hirmunud" ja väitis, et "Rumeenia riik on ebaõnnestunud oma põhiülesandes kaitsta oma kodanikke".

Lisaks halvale juhtimisele ja halvale hooldusele on haiglate ja intensiivraviosakondade ülerahvastatus üheks selliste tragöödiate põhjuseks. Üle 11,000 2.65 igapäevase Covidi juhtumi rekordiga edestab Rumeenia märkimisväärselt nii Euroopa kui ka maailma keskmist, avaldades veelgi suuremat survet haigele tervishoiusüsteemile. "Rumeenias on 6.34 korda rohkem surmajuhtumeid kui Euroopa keskmine ja 5 korda rohkem surmajuhtumeid kui maailmas keskmiselt. Rumeenias hukkunute arv moodustab 11.5% ülemaailmsetest COVID-i surmajuhtumitest ja 24% Euroopas registreeritud inimestest XNUMX-tunnise perioodi jooksul," teatas CNCAV, riigi riiklik komitee COVID-vaktsineerimisega seotud tegevuste koordineerimiseks.

reklaam

Need traagilised sündmused tekitavad täiusliku tormi, kuna Rumeenia tervishoiusüsteem on ülekoormatud, peaaegu pole jäänud ühtegi intensiivraviosakonna voodit ning pikad ooteajad Covidi testide ja tulemuste jaoks.

Tervishoiutöötajad on juba mitu nädalat hoiatanud, et järgmine Covidi laine tabab riiki kõige rängemalt. Epidemioloogiaekspert Alexandru Rafila ütles, et Rumeenias on üks kõrgemaid nakatumismäärasid Euroopas. Vaktsineerimiskampaaniat juhtiv Valeriu Gheorghiță teatas, et oktoobri teisel poolel võib Covid-19 juhtumite arv Rumeenias ületada 20,000 XNUMX inimest päevas.

Rumeenia arstiabi on järjekindlalt hinnatud ELi halvimaks ja enim alarahastatuks. Rumeenia kulutab oma meditsiinisüsteemile vähem kui ükski teine ​​ELi riik, sest Eurostat on viimasel kohal, kulutades vaid 400 eurot tervishoiukulusid elaniku kohta, jäädes maha tipptegijatest, nagu Luksemburg, Rootsi ja Taani, kusjuures iga elaniku kohta kulutatakse igal aastal üle 5,000 euro. .

Rumeenias on ka üks madalamaid vaktsineerimismäärasid ELis, mis põhjustab veelgi raskemaid juhtumeid, mis ujutavad tervishoiusüsteemi üle ja põhjustavad omakorda veelgi rohkem selliseid tragöödiaid. Ametnike esitatud andmete kohaselt on 52% kõigist eurooplastest täielikult vaktsineeritud. Täielikult vaktsineeritud rumeenlased on võrdluses vaid 28 protsenti.

Lisaks halvasti juhitud tervishoiusüsteemile, vaktsineerimismäära langus, on käimasolevad poliitilised kriisid, millel pole lõppu näha, ning hulgaliselt sotsiaalseid ja majanduskriise, mis vajavad kohest reageerimist.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid