Ühenda meile

Aleksei Navalnõi

Sahharovi auhind 2021: parlament austab Aleksei Navalnõit

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Aleksei Navalnõi tütar Daria Navalnaja (pildil) sai 15. detsembril toimunud tseremoonial oma vangistatud isa nimel Euroopa Parlamendi Sahharovi auhinna, EL asjade.

Praegu Venemaal sunnitöökoloonias vanglakaristust kandev Aleksei Navalnõi on juba üle kümne aasta olnud riigi juhtiv opositsioonitegelane, kes on tuntud korruptsioonivastase võitluse ja Kremli inimõiguste rikkumiste poolest.

Parlamendi president David Sassoli kiitis oma sissejuhatavates sõnades Navalnõi julgust: "Teda on ähvardatud, piinatud, mürgitatud, arreteeritud, vangistatud, kuid tegelikult pole suudetud sundida teda rääkimast loobuma... Nagu ta ise kord ütles, õitseb korruptsioon seal, kus inimõigusi ei austata ja ma usun, et tal on õigus. Võitlus korruptsiooniga on ka võitlus universaalsete inimõiguste austamise eest. Kindlasti on see võitlus inimväärikuse, hea valitsemistava ja õigusriigi eest. ütles Sassoli, nõudes Navalnõi viivitamatut ja tingimusteta vabastamist.

Võttes vastu oma isa auhinna, kritiseeris Daria Navalnaja neid, kes soovivad pragmatismi huvides diktaatoreid rahustada, nõudes, et Euroopa peab jääma truuks oma ideaalidele: "Kui ma kirjutasin oma isale ja küsisin: "Mida sa täpselt tahad, et ma ütleksin kõnes teie vaatenurgast?, vastas ta: "Öelge, et keegi ei julge Venemaad Putini režiimiga samastada. Venemaa on osa Euroopast ja me püüame saada selle osaks. Kuid me tahame ka, et Euroopa püüdleks enda poole, nende hämmastavate ideede poole, mis on selle keskmes. Püüdleme ideede Euroopa, inimõiguste, demokraatia ja terviklikkuse tähistamise poole.

Strasbourgis toimunud tseremoonial viibisid ka Navalnõi poliitiline nõunik Leonid Volkov ja Navalnõi pressiametnik Kira Jarmõš.

Teine 2021. aasta parlamendi Sahharovi auhinna finalistid olid oma riigis naiste õiguste eest võitlevad Afganistani naised ja Boliivia poliitik Jeanine Áñez.

Aleksei Navalnõi kohta

Aleksei Navalnõi on selle aasta Sahharovi auhinna laureaat, pärast a Parlamendi presidendi Sassoli ja fraktsioonide juhtide otsus 20. oktoobril 2021. Ta saavutas rahvusvahelise tuntuse Venemaa presidendi Vladimir Putini ja tema valitsuse vastu suunatud meeleavalduste korraldamise, ametikohale kandideerimise ja korruptsioonivastaste reformide propageerimisega.

reklaam

2020. aasta augustis mürgitati Navalnõi ja ta veetis kuid Berliinis taastudes. Ta arreteeriti 2021. aasta jaanuaris Moskvasse naastes ja ta viibib nüüd rangelt turvatud paranduskoloonias ning tal on karistusaega veel üle kahe aasta. Navalnõi alustas 2021. aasta märtsi lõpus pika näljastreiki, et protesteerida arstiabi puudumise vastu.

2021. aasta juunis tembeldas Venemaa kohus Navalnõi organisatsiooni Korruptsioonivastane Sihtasutus ja tema piirkondlikud kontorid "äärmusrühmitused".

Aastal 202. aasta jaanuaris vastu võetud resolutsioon1, nõudsid saadikud Navalnõi ja kõigi teiste tema vabastamise eest protestimisel kinni peetud inimeste viivitamatut ja tingimusteta vabastamist ning kutsusid ELi riike üles oluliselt tugevdama Venemaa-vastaseid sanktsioone; helistavad nad kordas aprillis 2021.

Euroopa Parlamendi Sahharovi auhind

Sahharovi mõttevabaduse auhinda annab igal aastal välja Euroopa Parlament. See asutati 1988. aastal inimõigusi ja põhivabadusi kaitsvate isikute ja organisatsioonide austamiseks. See on oma nime saanud nõukogude füüsiku ja poliitilise dissidendi Andrei Sahharovi järgi ning koosneb tunnistusest ja 50,000 XNUMX euro suurusest preemiast.

2020. aastal andis parlament selle auhinna Valgevene demokraatlik opositsioon.

Siit saate teada, kuidas valitakse Sahharovi auhinna laureaat Infographic.

Uuri rohkem 

Sahharovi auhinna 

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid