Ühenda meile

Poliitika

Viisapoliitika: komisjon hindab edusamme täieliku viisavabaduse suunas Ameerika Ühendriikidega

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Komisjon on aruandlus 2020. aasta detsembrist saadik tehtud edusammud täieliku viisavabaduse vastastikkuse saavutamise suunas Ameerika Ühendriikidega. ELi viisapoliitika aluspõhimõte on tagada, et ELi viisavabade nimekirjas olevad riigid loobuksid viisanõudest kõigi ELi liikmesriikide kodanikele. ELi-USA justiits- ja siseministrite kohtumised 2021. aasta juunis ja detsembris ning Horvaatia määramine ja liitumine USA viisavabadusprogrammiga septembris näitavad, et järjepidev diplomaatiline seotus ja toetus liikmesriikidele USA-ga liitumise tingimuste täitmisel. Viisavabadusprogramm annab jätkuvalt tulemusi. Poola astus 2019. aasta novembris ka USA viisavabadusprogrammi.

Komisjon on jätkuvalt pühendunud täieliku viisavabaduse saavutamisele kõigi liikmesriikide jaoks ning on teinud koostööd Ameerika Ühendriikide, aga ka Bulgaaria, Küprose ja Rumeeniaga, et aidata neil täita Ameerika Ühendriikide viisanõudest loobumise programmi nõudeid. Teatises rõhutatakse komisjoni jätkuvaid jõupingutusi ja pühendumust praeguse vastastikkuse puudumise olukorra lahendamiseks, hoolimata COVID-19 pandeemiast. Teatis järgib poliitikas väljendatud poliitilist kohustust viimane teatis detsembrist 2020, et anda Euroopa Parlamendile ja nõukogule 2021. aasta detsembriks aruanne selle valdkonna arengute kohta.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid