Ühenda meile

Euroopa komisjoni

Volinikud Reynders ja Johansson osalevad justiits- ja siseasjade nõukogus 4. ja 5. detsembril

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Täna (4. detsembril) ja homme (5. detsembril) justiitsvolinik Didier Reynders (pildil) ja siseasjade volinik Ylva Johansson osalevad justiits- ja siseasjade nõukogu istungil, mis toimub Brüsselis.

Täna, volinik Reynders osaleb justiitsministrite kohtumisel, kus keskendutakse üldise lähenemisviisi saavutamisele uue EL-i seaduse osas kriminaalasjade menetluse üleandmise kohta, kiidab heaks nõukogu seisukoha GDPR kohaldamise kohta ning võtab vastu Euroopa e. -Õigusstrateegia 2024–2028. Ministrid arutavad ohvrite õigusi käsitleva direktiivi kavandatavat läbivaatamist ja vahetavad arvamusi käimasoleva võitluse karistamatuse vastu seoses Venemaa agressioonisõjaga Ukraina vastu, ELi ühinemise kohta Euroopa inimõiguste ja põhivabaduste kaitse konventsiooniga. EIÕK) ja Euroopa Prokuratuuri toimimist.

komisjonär Reynders annab ajakohastatud teavet ELi-USA läbirääkimiste kohta juurdepääsu üle elektroonilistele tõenditele ja iga-aastase aruande kohta põhiõiguste harta kohaldamise kohta. Ministrid teevad kokkuvõtte ka kahest hiljutisest justiits- ja siseasjade ministrite kohtumisest oma USA ja Lääne-Balkani kolleegidega. Lõpuks teavitab nõukogu eesistujariik Hispaania ministreid ka Euroopa Liidu Põhiõiguste Ameti (FRA) direktori ametissenimetamise kohta. Pressikonverents volinikuga Reynders ja Hispaania justiitsministri Félix Bolañose kohtumine toimub kell +/- 18:15 (CEST) ja seda saab jälgida veebis aadressil Uudisteagentuuri.

Teisipäeval, volinik Johansson osaleb siseministrite kohtumisel koos Schengeni assotsieerunud riikide ministritega. Hommikul arutlevad osalejad Schengeni ala üldise olukorra üle, keskendudes tagasisaatmissüsteemide tõhususele, aga ka olukorda EL-i välispiiril Soomes. Pärastlõunal vahetavad ministrid mõtteid Venemaa Ukraina-vastase agressiooni ning Lähis-Ida olukorra tagajärgedest ja mõjudest EL-i sisejulgeolekule. Samuti arutatakse uue rände- ja varjupaigapakti edusamme ning rände välismõõdet. Ministrid arutavad ka edusamme seoses nõukogu soovitusega elutähtsa infrastruktuuri kavandi kohta.

Pressikonverents volinikuga Johansson ja Hispaania siseministri Fernando Grande-Marlaska kohtumine toimub kell +/- 17.00 (CEST) ja seda saab jälgida veebis aadressil Uudisteagentuuri.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid