Ühenda meile

Euroopa Parlament

New York ja Washington, DC: parlamendiliikmed osalesid ÜRO CSW-l ja arutasid naiste õigusi 

JAGA:

avaldatud

on

6.–9. märtsil osales naiste õiguste ja soolise võrdõiguslikkuse komitee delegatsioon ÜRO naiste staatuse komisjonis ja pidas Washingtonis naiste õiguste teemalisi koosolekuid.

Esimees Robert Biedrońi juhtimisel osales delegatsioon 67.–6. märtsil 8 ÜRO naiste staatuse komisjoni (CSW) 2023. istungjärgul ning pidas kahepoolseid kohtumisi ÜRO, ELi, liikmesriikide ja kodanikuühiskonna esindajatega. New York.

CSW67 keskendub sel aastal innovatsioonile, tehnoloogilistele muutustele ja haridusele digiajastul, et saavutada sooline võrdõiguslikkus ning suurendada kõigi naiste ja tüdrukute mõjuvõimu. Seejärel sõitis delegatsioon Washingtoni, kus parlamendiliikmed kohtusid 9. märtsil 2023 naiste õiguste teemal USA administratsiooni, USA Kongressi ja kodanikuühiskonna esindajatega.

Teemad, mida puudutati kõigil delegatsiooni kohtumistel USA-s, olid järgmised:

  • CSW67 prioriteetne teema: naiste osalemine digimajanduses, tehisintellekti arendamine sooliselt erapooletult, kübervägivallaga võitlemine ning naiste ja tüdrukute haridus ja mõjuvõimu suurendamine STEM-sektoris ning;
  • kuidas võidelda ülemaailmse vastureaktsiooniga naiste õiguste, seksuaal- ja reproduktiivtervise ja -õiguste, sealhulgas ohutu ja seadusliku aborti, seksuaalse vägivalla konflikti korral ja vägistamise sõjarelvana, võitluse soolise vägivalla, sealhulgas kübervägivalla vastu, ning poiste seksuaal- ja suhteharidus ning ELi kahe- ja mitmepoolne koostöö soolise võrdõiguslikkuse ja naiste õiguste edendamiseks.

Robert Biedroń (S&D, Poola) ütles: „ELi ja ÜRO prioriteedid ja mured on soolise võrdõiguslikkuse ja naiste õiguste valdkonnas samad. Arvestades praegust vastureaktsiooni soolise võrdõiguslikkuse vastu kogu ELis ja kogu maailmas, on meie ühiseid tegevusi ja ühiseid jõude vaja rohkem kui kunagi varem. Peame naiste õigused rahvusvahelisel tasandil standardima. EL soovib olla eeskujuks, taunides seda tagasilööki, andes naistele ja tüdrukutele mõjuvõimu kogu nende mitmekesisuses ning saavutades soolise võrdõiguslikkuse digitaalses ümberkujundamises.

Peame üles ehitama kaasava digitaalmajanduse ja võitlema soopõhise kübervägivallaga. Kõik, mis on võrguühenduseta ebaseaduslik, peab olema võrgus ebaseaduslik. Oma kohtumistel New Yorgis arutasime CSW67 järelduste läbirääkimisi ja loodame, et need on tugevad, ei nõrgesta juba saavutatud edusamme naiste õiguste vallas ning ühendavad arengu- ja inimõigustealast lähenemisviisi.

Oma kohtumistel Washingtonis väljendasime oma seisukohta, et seksuaal- ja reproduktiivtervis ning õigused on põhilised inimõigused, mida tuleb kaitsta, ning väljendasime oma kindlat solidaarsust ja toetust USA naiste ja tüdrukutega.

reklaam

Saate kontrollida delegatsiooni oma täielik programm siin.

Delegatsioonis osalesid:

Robert Biedroń (S&D, Poola), delegatsiooni juht

Frances Fitzgerald (EPP, Iirimaa)

Sirpa Pietikäinen (EPP, Soome)

Evelyn Regner (S&D, Austria)

Heléne Fritzon (S&D, Rootsi)

María Soraya Rodríguez Ramos (Uuenda, Hispaania)

Monika Vana (Rohelised/EFA, Austria)

Rohkem informatsiooni 

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.
reklaam

Trendid