Ühenda meile

Euroopa Parlament

Tulemas: Ukraina, Facebooki vilepuhuja, roheline üleminek 

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Saadikud arutavad koos Facebooki vilepuhuja Frances Haugeniga Ukraina teemat, hääletavad ELi rohelise ülemineku ettepanekute üle ja vaatavad digitaalturu reeglite mõju. EL asjade.

Ukraina

Olukord Ukrainas on parlamendi sel nädalal kindlalt päevakorras. Neljapäeval (19. mail) hääletavad parlamendiliikmed resolutsioonide üle sõja sotsiaalsed ja majanduslikud tagajärjed ja ELi tegutsemisvõimet, samuti võitlus sõjakuritegude karistamatuse vastu Ukrainas.

Parlamendiliikmed arutavad ja hääletavad ka energiajulgeoleku, pidades silmas Venemaa hiljutisi Poola ja Bulgaaria gaasitarnete kärpeid.

Täna (17. mail) rahvusvahelise kaubanduse komisjon hääletab Ukraina toodete imporditollimaksude kaotamise poolt, et aidata toetada Ukraina majandust transpordikomisjoni arutatakse ka Ukraina taristuministri Oleksandr Kubrakoviga Ukraina infrastruktuuri seisu ja selle taastumise toetamise võimalusi.

Moldova presidendi kõne

Kolmapäeva (18. mai) pärastlõunal arutab Moldova Vabariigi president Maia Sandu parlamendis katseid õõnestada riigi valitsust, sest kardetakse, et sõda võib levida Venemaa toetatavasse Transnistriasse.

Ülemaailmne minimaalne ettevõtte tulumaksu määr

Ettepanek: globaalne minimaalne ettevõtte tulumaksumäär 15% arutatakse kolmapäeval täiskogul ja hääletatakse neljapäeval. The raporti projekt nõuab läbivaatamisklauslit, mis võimaldaks läbi vaadata tulukünnise, millest ületavate rahvusvaheliste ettevõtete suhtes kohaldatakse minimaalset maksumäära.

Roheline üleminek

Parlamendiliikmed keskkonnakomisjon hääletab ettepanekute kogumi üle Sobib 55 pakile, et aidata täita ELi eesmärki vähendada 55. aastaks kasvuhoonegaaside heitkoguseid vähemalt 2030%. Pakett on osa Euroopa roheline tehing, mille eesmärk on suunata EL 2050. aastaks kliimaneutraalsuse poole.

Digitaalse turu reeglid

Facebooki vilepuhuja Frances Haugen arutleb selle mõju üle digiteenuste seadus ja digiturgude seadus koos siseturu- ja tarbijakaitsekomitee kolmapäeval. Parlament ja nõukogu jõudsid ajutisele kokkuleppele uute eeskirjade osas, mille eesmärk on luua kasutajatele turvalisem ja avatum digitaalruum.

Komisjon hääletas digitaalturu seaduse üle esmaspäeval (16. mail).

Rahvusvaheline homofoobia, bifoobia, interseksismi ja transfoobia vastane päev

reklaam

Täna (17. mail) tähistab parlament rahvusvahelist homofoobia, bifoobia, interseksismi ja transfoobia vastast päeva. President Roberta Metsola ja juhatuse esimehed LGBTI rühmadevaheline rühm Terry Reintke (Rohelised/EFA, Saksamaa) ja Marc Angel (S&D, Luksemburg) liituvad Facebooki otsesessioon kell 9 CET.

Järgige täiskogu istungjärku 

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid