Ühenda meile

2024. aasta Euroopa Parlamendi valimised

Sügav mure paremäärmuslaste edu pärast Euroopa Parlamendi valimistel

JAGA:

avaldatud

on


Paremäärmuslaste edu eelmise nädala EL-i valimistel on "sügavalt murettekitav", ütles endine Euroopa Parlamendi liige Claude Moraes. Paremäärmuslased hoidsid oma positsioone Itaalias ja Hollandis (kõikides pigem paremäärmuslike parteide kui nende vahel). Kuid neil ei õnnestunud edu saavutada teistes riikides, kus neile ennustati head: Belgias, Tšehhis (Tšehhis), Ungaris (Viktor Orbánile tagasilöök), Soomes ja Poolas.


Sellegipoolest ütles Moraes, üks Ühendkuningriigi kõrgeimatest endistest parlamendiliikmetest, et tulemused annavad tõelist põhjust muretsemiseks. Ta ütles sellele saidile: "Sügavalt murettekitavad paremäärmuslikud edusammud Prantsusmaal ja eelseisvad Prantsusmaa üldvalimised annavad pöördelise hetke, et muuta meie poliitiline ja moraalne suund 20. sajandi Euroopa poliitika halvimate külgede suunas.

«Kuid paradoksaalsel kombel ei loonud EL-i valimiste tegelik tulemus EL-i parlamendis paremäärmuslikku enamust – isegi mitte lähedalt. 

„Neil on rohkem saadikuid jaotatud ECR ja ID fraktsioonide vahel, kuid kumbki pole suurem kui EPP. 

"Ursula Von der Leyenil oli õigus, kui ta ütles, et "keskus hoiab". S&D, mis tagastab ligikaudu sama palju saadikuid kui 2019. aastal, ja liberaalne Renew 79 kohaga on endiselt jõud, hoolimata sellest, et Prantsuse Renew parlamendiliikmete kaotus on neid kahjustanud.

„Reaalsus on see, et EL-i tasandil hoiab uues parlamendis jõudude tasakaalu paremtsentristlik konservatiivne EPP. Kas nad võtavad vastu paremäärmusluse ja loovad liite ECR ja ID-ga või moodustavad olulise paremäärmuslusevastase enamuse.

Moraes, endine leiboristidest Euroopa Parlamendi liige, lisas: "Uues parlamendis on kõik, mille nimel mängida, kuid lähipäevil tuleb teha tõsiseid otsuseid.

"Paremäärmuslaste kohalolek Euroopas 21. sajandil on nüüd antud – see, kuidas mitteparempoolsed parteid reageerivad, on kõik."

Muus osas märkis teine ​​endine Euroopa Parlamendi liige Edward McMillan-Scott, et küsitlus oli sel aastal maailmas suuruselt teine ​​demokraatlik rahvahääletus.

Tulemustele mõeldes ütles ta sellele saidile: "Tundub, et Putini häirijate armee pahatahtlikud sekkumised on ebaõnnestunud, erinevalt 2016. aastast, kui nad moonutasid Ühendkuningriigi Brexiti referendumi tulemust, mille David Cameron tegi nõrga ettepaneku oma partei natsionalistide rahustamiseks. .”

Lähitulevikku silmas pidades lisas ta: "Ei ole näha, kuidas Euroopa Parlament ennast ja Euroopa Komisjoni lähipäevil korraldab, kuid ajalugu kaalub seda tugevalt ja eesseisvate tumedamate päevade väljavaade paneb erilise koormuse."

reklaam

 McMillan-Scott oli Ühendkuningriigi viimane Euroopa Parlamendi asepresident, kes oli aastatel 2004–2014 neli ametiaega. Ta esindas Yorkshire'i EL-meelse parlamendiliikmena aastatel 1984–2014, kuid lahkus konservatiivist, protesteerides David Cameroni poolt ECR partnerluse loomise eest 2009. aastal.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid