Ühenda meile

2024. aasta Euroopa Parlamendi valimised

Selgus: kuidas teie lemmik ELi erakond kriitilistes küsimustes skoori tegi  

JAGA:

avaldatud

on

Kui miljonid valijad valmistuvad juunis toimuvateks Euroopa Liidu (EL) parlamendivalimisteks, on ActionAid käivitanud tulemuskaardi, mis tõstab esile kriitilised küsimused, mida valijad peavad juhtivate parteide manifestide põhjal küsitlema. 

oma tulemuskaart, ActionAid on analüüsinud kuue juunikuu valimistel osalenud ELi partei manifeste: vasakpoolsed, rohelised, sotsialistid ja demokraadid (S&D), liberaalide ja demokraatide liit Euroopa eest (ALDE), Euroopa rahvapartei (EPP) ja Euroopa konservatiivid. ja reformistid (ECR).

Manifestid on hinnatud viie hääletussedelile tuleva teema vastu – naiste õigused, kliimaõiglus, ülemaailmne ebavõrdsus, ränne ja Gaza kriis. Kui Rohelised saavutasid häid tulemusi sellistes küsimustes nagu ülemaailmne ebavõrdsus, kliimaõiglus ja naiste õigused, siis EPP saavutas samas halva tulemuse. Infotund näitas ka, et kõigil osapooltel puudus terviklik tegevuskava Gaza kriisi algpõhjustega tegelemiseks. 

See, kuidas EL hääletab, ei ole otsustava tähtsusega mitte ainult tema kodanike jaoks, vaid ka globaalse sfääri võtmeküsimuste määraja.  

Javier Garcia, ActionAidi riigi kaasamise ja ümberkujundamise juht, ütles: 

„Globaalne ebavõrdsus ja konfliktid kasvavad ning väheste geopoliitilised huvid on ülekaalus enamuse ees. Kahjuks on ELi katsed tegeleda ülemaailmse ebavõrdsusega nagu lekkiva tammi lappimine sidevahenditega. Praegused maailma ees seisvad väljakutsed nõuavad Euroopa riikidelt otsustavat tegutsemist. Juunis toimuv hääletus otsustab, kas EL suudab võtta oma koha ülemaailmse liidrina. 

reklaam

Kliimaõigluse osas küsitleb tulemuskaart osapoolte plaane rahastada õiglast üleminekut fossiilkütustelt ja tööstuslikust põllumajandusest. Vaatamata sellele, et EL on maailmas suuruselt teine ​​​​saastaja, näitavad uuringud, et enamik erakondade plaane ei ole Pariisi kokkuleppe eesmärkide saavutamise lähedal.  

ActionAidi ELi propageerimisnõunik Hamdi Benslama ütles: 

„EL on kasutanud kliimameetmete osas tühja retoorikat, jättes juhtima sinna, kuhu ta oleks pidanud. Selle kliimaeesmärke õõnestab fossiilkütuste projektide jätkuv rahastamine globaalses lõunas. Need investeeringud lukustavad arengumaad kliimamuutustest põhjustatud katastroofide tsüklisse, mis seab ohtu nende võime kohaneda kliimakriisiga, mille eest nad vähe vastutavad. 

See sügav vastuolu on eelseisvatel valimistel vaatluse all ja konkureerivad osapooled peavad oma poliitikat üle kuulama ja Pariisi kokkuleppele järgima. 

Oma hinnangus Gaza sõjale hindab ActionAid nelja konkureerivat osapoolt, nimelt EPP, S&D, ALDE ja ECR, halvasti. Nad ei suuda lahendada kriitilisi probleeme, nagu viivitamatu relvarahu nõudmine, sõjakuritegude lõpetamine, palestiinlaste põhiõiguste austamine ja sõja algpõhjustega tegelemine. 

„Kuigi EL nõuab topeltstandardite säilitamist, jätkuvad Gaza tsiviilisikute, eriti naiste ja laste jaoks kujuteldamatud kannatused. ELil on aeg kiirendada ja kasutada oma ülemaailmset mõjujõudu, et lõpetada jõhkrus Gazas. Valijad peavad endalt küsima, kas nende eelistatud parteid seavad esikohale relvarahu ja kohustuvad tagama, et palestiinlastele on juurdepääs humanitaarabile ja et neile on tagatud nende õigused. Valijate valik võib olla erinevus elu ja surma vahel Gaza palestiinlaste jaoks – eriti naiste ja laste jaoks, kes on viimase kaheksa kuu jooksul kannatanud lakkamatuid kannatusi. ütles Cristina Munoz, ActionAid Alianza direktor – Hispaania. 

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid