Ühenda meile

Euroopa komisjoni

Desinformatsiooni tegevusjuhend: uus läbipaistvuskeskus pakub esimest korda teavet ja andmeid veebipõhise desinformatsiooni kohta

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Allakirjutanud 2022. aasta desinformatsiooni tegevusjuhend, sealhulgas kõik suuremad veebiplatvormid (Google, Meta, Microsoft, TikTok, Twitter), käivitasid romaani Läbipaistvuskeskusja avaldas esimest korda lähtearuanded selle kohta, kuidas need koodeksist võetud kohustused ellu viivad. Uus läbipaistvuskeskus tagab allakirjutanute jõupingutuste nähtavuse ja vastutuse desinformatsiooni vastu võitlemisel ja teabe rakendamisel. koodeksi alusel võetud kohustusi omades ühtset andmekogu, kus ELi kodanikud, teadlased ja valitsusvälised organisatsioonid saavad veebipõhisele teabele juurde pääseda ja seda alla laadida.

Esimest korda koos nende lähtearuannetega pakuvad platvormid ülevaadet ja ulatuslikke algandmeid, näiteks: kui palju reklaamitulu desinformatsiooni levitajatele ära hoiti; vastuvõetud ja märgistatud või tagasilükatud poliitreklaamide arv või väärtus; tuvastatud manipuleeriva käitumise juhtumid (st võltskontode loomine ja kasutamine); ja teave faktide kontrollimise mõju kohta; ja liikmesriikide tasandil.

Väärtused ja läbipaistvus Asepresident Věra Jourová "Uuendatud desinformatsioonivastase koodeksi esimeste aruannete avaldamine on desinformatsioonivastases võitluses oluline verstapost ja mul on hea meel näha, kuidas enamik allakirjutanuid, nii suuri kui ka väikeseid, on kaasa löönud. Mul on hea meel näha esimest korda aruandlust riigi tasandil, kuid teadlastele andmetele juurdepääsu tagamisel on vaja rohkem tööd teha. Meil peab olema suurem läbipaistvus ja me ei saa loota teabe kvaliteedi osas ainult veebiplatvormidele. Need peavad olema sõltumatult kontrollitavad. Olen pettunud nähes, et Twitteri aruanne jääb teistest maha ja ootan tõsisemat pühendumist nende koodeksist tulenevatele kohustustele. Venemaa osaleb ka täiemahulises desinformatsioonisõjas ja platvormid peavad oma kohustusi täitma.

Siseturu volinik Thierry Breton ütles: „Tänased aruanded tähistavad sammu võitluses veebipõhise desinformatsiooni vastu. Pole üllatav, et kvaliteedi tase varieerub suuresti sõltuvalt ressurssidest, mida ettevõtted on sellele projektile eraldanud. Kõikide allakirjutanute huvides on täita oma kohustust täielikult rakendada desinformatsiooni vastase tegevusjuhendit, pidades silmas digiteenuste seadusest tulenevaid kohustusi. Pakkudes täielikku juurdepääsu tänastele aruannetele, annab läbipaistvuskeskus võimaluse kõigil – sealhulgas teadlastel ja vabaühendustel – süveneda olemasolevatesse andmetesse ning nõuda pidevat täiustamist ja vastutust.

Kõik allakirjutanud on esitanud oma aruanded õigeaegselt, kasutades kokkulepitud ühtlustatud aruandlusmalli, mille eesmärk on täita kõik kohustused ja meetmed, millele nad alla kirjutasid. See ei kehti aga täielikult Twitteri kohta, mille aruandes napib andmeid ja puudub teave kohustuste kohta faktikontrolli kogukonda volitada. Järgmised suuremate veebiplatvormide allakirjutanute aruanded esitatakse juulis, pakkudes täiendavat ülevaadet koodeksi rakendamisest ja stabiilsemaid andmeid kuue kuu kohta.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid