Ühenda meile

Euroopa komisjoni

Grenoble kuulutab end Euroopa ökoloogilise pealinnana 2022. aastal: volinik Sinkevičius osaleb avatseremoonial

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

15. jaanuaril sai Prantsusmaa linn Grenoble ametlikult 2022. aasta Euroopa ökopealinnaks, järgnedes Soome linnale Lahtile. Avatseremoonia toimus keskkonna-, ookeani- ja kalandusvoliniku Virginijus Sinkevičiuse, Prantsusmaa ökoloogilise ülemineku ministri Barbara Pompili ja Grenoble'i linnapea Eric Piolle juuresolekul. Volinik Sinkevičius ütles: „Grenoble on pälvinud ökoloogilise pealinna tiitli tänu oma vankumatule pühendumusele muutuda oma kodanike jaoks ja koos oma linnaga tervislikumaks linnaks. Loodan, et Grenoble'i ökoloogilise pealinna aasta annab rohelisele juhtimisele uue tõuke ja inspireerib teisi Euroopa linnu kasutama Euroopa rohelise kokkuleppe pakutavaid võimalusi. Grenoble sai selle tiitli säästva ülemineku teerajajana, eelkõige Prantsusmaa esimese kohaliku omavalitsusena, kes võttis vastu kliimaplaani. Grenoble on rakendanud linnapoliitikat, mille eesmärk on vähendada reostust ja bioloogilise mitmekesisuse vähenemist, näiteks kiiruspiirangut 30 km/h kogu linnas, mis teeb sellest Prantsusmaa suurima madala heitkogusega tsooni.

Kogu oma rohelise pealinna aasta jooksul kutsub Grenoble kohalikke osalejaid võtma kohustuse võtta meetmeid ühe või mitme 12 keskkonnanäitaja osas. Grenoble'i aasta avamine langeb kokku Prantsusmaa eesistumisega nõukogus, mille prioriteetide hulka kuuluvad Euroopa rohelise kokkuleppe rakendamine ning tegevus nullsaaste, kliimaneutraalsuse, bioloogilise mitmekesisuse kaitse suurendamise ja ringmajanduse saavutamise nimel.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid