Ühenda meile

Euroopa komisjoni

Põllumajandus: komisjon kiidab heaks Portugali uue geograafilise tähise

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Komisjon on heaks kiitnudAlho da Graciosa' Portugalist kaitstud geograafilise tähise (KGT) registrisse. "Alho da Graciosa" on küüslauk, mida kasvatatakse Assooride saarestikus Graciosa saarel. Seda pakutakse kuivatatud sibulate kujul, kas üksikult või punutisena, millest igaühe läbimõõt on vähemalt 3 cm. Toodet „Alho da Graciosa” iseloomustab keskmiselt madala intensiivsusega aroom ja intensiivne, väga meeldiv maitse ja vähese järelmaitsega, mis on tingitud mitte ainult saare pinnasest ja kliimatingimustest, vaid ka tootjate aastatepikkusest hoolitsusest. Graciosa on alati olnud tuntud kui Terra do Alho (küüslaugumaa) ja küüslauk on kujutatud saare ühe ikoonilisema kihelkonna, São Mateuse kihelkonna vapil. Uus nimiväärtus lisatakse aastal juba kaitstud 1566 toote nimekirja eAmbrosia andmebaas. Rohkem teavet veebis kvaliteediskeemid.

Jagage seda artiklit:

koronaviirus

Koroonaviirus: EL toetab liikmesriike patsientide ja meditsiinimeeskondade transpordil

avaldatud

on

Komisjon jätkab liikmesriikidele täiendava rahalise toetuse andmist hädaabiinstrumendi liikuvuspaketi kaudu. Hiljutine toetus on üle 2.9 miljoni euro ja see aitas transportida COVID-19 patsiente ja liikmesriikide meditsiinimeeskondi. See lisandub 170 miljonile eurole, mis on juba alates eelmisest aastast kättesaadavaks tehtud oluliste meditsiinikaupade ja vaktsineerimisega seotud varustuse transportimiseks.

Kriisiohjamise volinik Janez Lenarčič ütles: „Viimase kahe aasta jooksul on hädaabi toetusvahend aidanud patsientidel liikuda, et saada ravi ja meditsiinimeeskonnad, kes abistavad seal, kus neid kõige rohkem vajatakse. Instrument kattis ka elutähtsate terviseseadmete transpordikulud. Hädaabiinstrumendi abil andsime liikmesriikidele väärtusliku tööriista meie ühises võitluses COVID-19 vastu. Selle viimase ESI üleskutse kaudu oleme rahastanud patsientide ja meditsiinimeeskondade transporti, et aidata päästa elusid, mis on tõeline märk Euroopa solidaarsusest. Siiski saab iga eurooplane anda oma panuse riiklike tervishoiusüsteemide ülekoormamise ärahoidmisse ja pandeemia kontrolli alla saamiseks. Täielik vaktsineerimine tagab tugevaima kaitse.

Hiljuti rahastatud operatsioonid hõlmavad meditsiinimeeskondade transporti Taanist, Iisraelist, Poolast ja Saksamaalt Rumeeniasse ning patsientide transporti Rumeeniast Saksamaale, Poola, Austriasse, Tšehhiasse, Taani ja Itaaliasse. Osana riigi jõupingutustest koroonaviiruse pandeemia vastu rahastati ka Slovakkia toetamise operatsioone. Pärast novembris toimunud taotlusprotsessi ELi liikmesriikide vahel toimuvad toetatavad toimingud 2021. aasta novembris ja detsembris.

reklaam

Jagage seda artiklit:

Jätka lugemist

Euroopa komisjoni

Asepresident Dombrovskis ning volinikud Schmit ja Dalli osalevad tööhõive, sotsiaalpoliitika, tervise- ja tarbijaküsimuste nõukogus

avaldatud

on

Tegevasepresident Valdis Dombrovskis (pildil), töökohtade ja sotsiaalõiguste volinik Nicolas Schmit ja võrdõiguslikkuse volinik Helena Dalli esindavad komisjoni täna (6. detsembril) Brüsselis toimuval tööhõive, sotsiaalpoliitika, tervise- ja tarbijaküsimuste nõukogu (EPSCO) istungil.

Ministrid arutavad üldist lähenemisviisi komisjoni ettepanekutele piisav miinimumpalk ja direktiivi kohta siduv palga läbipaistvus meetmed. Ministrid peavad ka arutelu säästva töö ja sügispaketi üle Euroopa poolaasta 2022 kontekstis. Muude päevakorras olevate algatuste hulgas on ALMA (Eesmärk, õppimine, meisterdamine, saavutamine), Sotsiaalkaitse ja heaoluriigi tuleviku kõrgetasemeline töörühm, ja muu hulgas ELi sotsiaalkindlustuse koordineerimise eeskirjade läbivaatamist.

Lisaks komisjoni oma Soolise võrdõiguslikkuse strateegia 2020–2025 ja käimasolevat rakendamist Euroopa sammas sotsiaalõiguste, korraldavad ministrid arutelu naiste ja meeste võrdõiguslikkuse edendamise üle ühiskonnas ja tööturul, sealhulgas tehisintellekti mõjust soolisele võrdõiguslikkusele.

Nad arutavad ka ajakohastatud ettepanekuid direktiivide kohta võrdne kohtlemine ja sooline tasakaal ettevõtete juhatustes. Lõpetuseks, kuna see on Sloveenia eesistumise ajal viimane EPSCO, esitab tulevane eesistujariik Prantsusmaa oma tööprogrammi tööhõive ja sotsiaalküsimuste valdkonnas. Saate jälgida koosoleku avalikku istungit siin.

reklaam

Volinikud Schmit ja Dalli esindab komisjoni pressikonverentsidel, mis järgnevad hommikul ja pärastlõunasele istungile kl 13h ja 18h vastavalt.

Jagage seda artiklit:

Jätka lugemist

tarbijakaitse

Tarbijakaitse: 2021. aasta andmed ELi kiirhoiatussüsteemi kohta

avaldatud

on

Justiitsvolinik Didier Reynders esitleb andmeid komisjoni töö kohta tooteohutuse ja EL-i turvavärava kiirhoiatussüsteem. Värsked 2021. aasta andmed näitavad, et sel aastal on süsteemis seni liikunud üle 1,800 hoiatuse liikmesriikide ametiasutuste vahel. Enamik neist hoiatustest puudutab mootorsõidukeid või nendega seotud tooteid (27%) ja mänguasju (19%). Regulaarselt on teavitatud ka jõulutuledest ja küünaldest. Kõige levinumad ohtlike toodetega seotud riskid 2021. aastal olid vigastused (28%) või kemikaalidest põhjustatud riskid (23%).

Justiitsvolinik Didier Reynders ütles: „Tänu turvavärava kiirhoiatussüsteemile teevad Euroopa Komisjon ja riiklikud tarbijakaitseasutused iga päev koostööd, et tagada, et kingitused, mida oma lähedastele teete, on ohutud. See on väga konkreetne näide koostööst ELi tasandil, mis toob kasu tarbijatele.

Kui riiklikud ametiasutused avastavad ohtliku toote, saadavad nad ohutusvärava piires hoiatused, mis sisaldavad teavet toote kohta, riski kirjeldust ja ettevõtja võetud või ametiasutuse tellitud meetmeid, näiteks toote turult eemaldamist. Selle tulemusel võtavad teised asutused hoiatuse põhjal järelmeetmeid ja võtavad oma meetmed, kõrvaldades sama toote oma riigi turult.

Turvavärava kohta teatatud meetmete koguarv kasvab aasta-aastalt, kinnitades, et riiklikud ametiasutused seavad tarbijate ohutuse esikohale. Volinik Reyndersi videosõnumid, milles ta toob illustreeritud näiteid ohtlikest toodetest, on saadaval aadressil Uudisteagentuuri. Kõik märguanded leiate veebist aadressilt EL turvavärav.

reklaam

Jagage seda artiklit:

Jätka lugemist
reklaam
reklaam

Trendid