Ühenda meile

ELi ühtekuuluvuspoliitika

ELi taastumine ei ole tulemuslik ilma kindla ühtekuuluvuspoliitika, mis on üles ehitatud tõelises partnerluses Euroopa linnade ja piirkondadega

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Kogu ELi hõlmav koalitsioon nõuab tungivalt, et ELi institutsioonid ja riikide valitsused edendaksid sünergiat taastamisvahendite ja struktuurifondide vahel, et maksimeerida Euroopa tegevuse mõju. COVID-19 kriis on näidanud, et ühtekuuluvuspoliitikat on praegu vaja rohkem kui kunagi varem, et tugevdada Euroopas vastupanuvõimet, kaitsta kodanikke, tuua taastumine kõikidesse Euroopa Liidu nurkadesse ja kedagi maha jätta. Alates selle loomisest 2017. aasta oktoobris on #CocoAlliance-üleliiduline 12,000 2020 allakirjutanu liit, kes toetab tugevamat ühtekuuluvuspoliitikat-, suutnud vältida järske eelarvekärpeid pärast XNUMX. aastat, hoida ühtekuuluvuspoliitikat kõigi liidu piirkondade jaoks ja esitada lihtsamaid ettepanekuid ja paindlikum reegels.

Videokonverentsi ajal, mis oli pühendatud uuele #CohoodAlliance kursusele, kinnitasid selle asutajaliikmed taas oma kohust ühendada jõud ja hoida ühtekuuluvuspoliitika ELi esmatähtsana. #Ühtekuuluvusliit jälgib, et liikmesriigid rakendaksid partnerluspõhimõtet täielikult ühtekuuluvuspoliitika 2021–27 kavandamisel ja rakendamisel. Taastamisvahendite ja struktuurifondide vaheline sidusus ja koostoime on ülimalt olulised, et vältida kattuvusi ja maksimeerida Euroopa tegevuse mõju. Kaks kuud pärast ajavahemiku 2021–27 uute ühtekuuluvuspoliitika määruste jõustumist võttis #CohoodAlliance kokku oma senise tegevuse tulemused ja visandas oma tulevased kohustused, tuginedes juulis 2.0 vastu võetud uuendatud deklaratsioonile 2020.

#Ühtekuuluvusalliansi töö keskendub ühtekuuluvuspoliitika edukale rakendamisele ja elluviimisele ilma edasiste viivitusteta tõelise partnerluse vaimus ja koostoimes teiste vahenditega, edendades seeläbi ühtekuuluvuse kui Euroopa Liidu üldise ja põhiväärtuse kontseptsiooni. Kohalikud ja piirkondlikud omavalitsused rõhutasid tungivat palvet pikendada eelmisel aastal kasutusele võetud paindlikkusmeetmeid, et mobiliseerida ELi struktuurifondid ja riigiabi võitluses COVID-19 vastu. See küsimus tõstatati ka kirjavahetuses president Ursula von der Leyeniga, kes tunnistas eelarvepiiranguid, millega paljud piirkondlikud ja kohalikud omavalitsused võivad pandeemia tõttu praegu silmitsi seista.

reklaam

Seoses struktuurifondide 100% -lise kaasrahastamismäära võimaliku pikendamisega hindasid alliansi partnerid kõrgelt komisjoni kohustust olukorda tähelepanelikult jälgida ja vajadusel kaaluda edasisi meetmeid. Arutelu näitas, et #ühtekuuluvusliidu missioon pole kaugeltki lõppenud. Euroopa taastumine peab algama kohapealsetest kodanikest ja see ei õnnestu, kui ELi institutsioonid ja riikide valitsused ei võta arvesse nende ja kohalike ja piirkondlike poliitikute - kes on nende vajadustele kõige lähemal - häält.

Tema sekkumise ajal oli ühtekuuluvuspoliitika ja reformide volinik Elisa Ferreira (pildil) ütles: "Ühtekuuluvus peab jääma taastumise nurgakiviks. Asümmeetria kasvab kriisijärgses olukorras. Ühtekuuluvusliit on vajalikum kui kunagi varem. Ühtekuuluvuspartnerluslepingud aastateks 2021–2027 on olulised. Peame kiirendama oma läbirääkimisi, kuid kvaliteeti ei saa kahjustada. Loodan, et toetate ka seda, et meie muude poliitikate ja vahendite rakendamine ei oleks ruumiliselt pime ja toetab kõigi piirkondade pikaajalist arengut. Olen palunud liikmesriikidel olla tähelepanelik territoriaalse mõõtmega oma taastamis- ja vastupanuvõime kavade koostamisel nii piirkondlike sidusrühmadega konsulteerides ja nendega suheldes kui ka rakendamise etapis. Me saavutame oma eesmärgid ainult siis, kui oleme veendunud, et meie vahendid toimivad samas suunas. Ühtekuuluvuse edendamine ei saa ainult ühtekuuluvuspoliitika vastutus. Seetõttu peame mobiliseerima kõik asjaomased osalejad, sealhulgas kohalikud sidusrühmad ja kodanikud täieõiguslike partneritena, tagades, et uued rohelised ja digitaalsed prioriteedid toimivad kõigi jaoks. "

Euroopa Parlamendi regionaalarengukomisjoni esimees Younous Omarjee kuulutas: „On oluline, et taastamisvahendid läheksid esmajärjekorras kõige vähem arenenud piirkondadele ning neile, mida Covid-19 majanduslikud ja sotsiaalsed tagajärjed kõige enam mõjutavad. . Ma kutsun liikmesriike üles kaasama piirkondi ja linnu nii palju kui võimalik ning tagama, et need vahendid läheksid maapinnale võimalikult lähedale. Kutsun ka liikmesriike üles olema järjepidevad. Lühiajaline taastumine ja pikem Ühtekuuluvuspoliitika on sama mündi kaks külge ja sellel peab olema sama eesmärk. Kui lühiajaline taastumine ei ole kooskõlas ühtekuuluvusfondide seatud pikaajaliste eesmärkidega, siis majanduslikud, sotsiaalsed ja territoriaalsed erinevused ainult süvenevad ja kõik meie pikaajalised pingutused hävitatakse. "

reklaam

Euroopa Regioonide Komitee (RK) president ja Kesk -Makedoonia piirkonna (GR) kuberner Apostolos Tzitzikostas ütles: „ #ühtekuuluvusalliansi jõupingutused aitasid vältida suuri eelarvekärpeid pärast 2020. aastat ja edendasid ühtekuuluvust kui ELi juhtpõhimõtet. taastamisplaanid. Nüüd peame keskenduma programmeerimisele ja rakendamisele. Selleks peame hoolikalt kaaluma põhiaspekte, nagu partnerluspõhimõtte rakendamine uutes programmides; Covid-19-ga seotud meetmete mõju ja tagajärjed nende sulgemisest - teema, mida käsitlesime viljakas kirjavahetuses president Von der Leyeniga; ühtekuuluvuspoliitika maa- ja linnamõõtmed ning koostoime ühtekuuluvuse ning taastumis- ja vastupanuvõime rahastu vahel. "

Ilaria Bugetti, Euroopa Omavalitsuste ja Regioonide Nõukogu (CEMR) ühtekuuluvuse teemalise territoriaalse arengu pressiesindaja ja Toscana piirkonna (IT) nõunik, ütles: „ELi ühtekuuluvusfondide kavandamisetapis võis siiski näha juhtumeid, kus kohalikud ja piirkondlikud valitsused ei olnud nõuetekohaselt kaasatud, kas konsultatsioonideks ebapiisava aja tõttu või ministrite tasandil ebapiisava kontakti tõttu. Peame ületama fondide rakendamise ja järelevalvega seotud takistused, mis on alles jäänud järgnevatel aastatel. Ühtekuuluvusliidu töö on siis kaugel sellest! "

Cees Loggen, äärealade merepiirkondade konverentsi (CPMR) president ja Noord-Hollandi (NL) provintsi regionaalminister ütles: "Seadusandluse hilinenud vastuvõtmise tõttu võivad tulevases ühtekuuluvuspoliitikas ilmneda enneolematud viivitused. Piirkonnad tunnevad end kõige raskemana . Neil ei ole võimalik hakata kulutama, samal ajal kui piirkondlikel majandustel on meeleheitlikud investeeringud, mis toetaksid majanduse elavdamist. Me kutsume komisjoni üles hõlbustama ühtekuuluvusprogrammide sujuvat rakendamist ja piirkondade osalemist majanduse elavdamise kavades, kuna fondide vaheline sünergia lähendab tulemusi. "

Karl-Heinz Lambertz, Euroopa piiripiirkondade assotsiatsiooni (AEBR) president ja Belgia saksakeelse ühenduse parlamendi liige, ütles: „Piiriülene koostöö on ELi ühtekuuluvuspoliitika oluline osa. liidu sisepiiridel on suur mõju liidu võimele reageerida meie aja suurtele väljakutsetele. ELi tegutsemisvõime tugevneks märgatavalt, kui nõukogu kavandatud piiriülese koostöö mehhanismi lõpuks vastu võtaks. "

Eurocitiesi liige ja Budapesti linna abilinnapea Kata Tüttő ütles: "Eelseisvad investeeringud ELi ühtekuuluvuspoliitika kaudu on olulisemad kui kunagi varem. Väga oluline on rahastada projekte ja reforme, mis võivad tuua kaasa kogu Euroopa linnad ja piirkonnad rohelise ja õiglase taastumise teel. Kohalike juhtidena on meil keskne roll selle tagamisel, et see raha suunatakse sinna, kus seda kõige rohkem vajatakse ja kus see inimestele kõige rohkem kasu toob. Me võime olla ELile hindamatud partnerid, kui partnerluse põhimõtet rakendatakse täielikult kõikides ELi osades. Investeerimine Euroopa linnapiirkondadesse toetab Euroopa pikaajalist vastupanuvõimet ja aitab meil kõigil tulevaste kriiside korral tugevamana seista. " Jean-Claude Marcourt, Euroopa piirkondlike seadusandlike assambleede konverentsi (CALRE) töörühma „Euroopa seadusandlus ja avalikud investeeringud” esimees ja Valloonia parlamendi (BE) president ütles: „Linnadel ja piirkondadel peab olema eesmärk tugevdada oma territooriumide ühtekuuluvust, et vähendada erinevusi ja ebavõrdsust, tõstes samal ajal majanduslikke, sotsiaalseid ja keskkonnastandardeid kooskõlas demokraatlike väärtuste ja põhimõtetega, mis on jõuka ja jätkusuutliku Euroopa Liidu rajajad. "

Magnus Berntsson, Euroopa Regioonide Assamblee (AER) president ja piirkonna asepresident Västra Götaland (SE), teatas konverentsi raames: "Uus ühtekuuluvuspoliitika võib tõeliselt muuta Euroopa maakogukondi. on täielikult pühendunud koostööle riikide valitsuste ja Euroopa Komisjoniga, et viia ellu ühtekuuluvuspoliitika, mis ehitab maapiirkondi paremini üles; tagades, et need on 2040. aastaks paremini ühendatud, vastupidavamad, elujõulisemad ja jõukamad. "

ELi ühtekuuluvuspoliitika

ELi ühtekuuluvuspoliitika: 25 finalisti 2021. aasta RegioStarsi konkursile kuulutati välja

avaldatud

on

Komisjon on teatanud 25 finalistid 2021. aasta RegioStarsi auhindadele parimate ühtekuuluvuspoliitika projektide eest viies kategoorias: „Tark Euroopa: kohalike ettevõtete konkurentsivõime suurendamine digitaalses maailmas”, „Roheline Euroopa: rohelised ja vastupidavad kogukonnad linna- ja maapiirkondades”, „Õige Euroopa: Kaasamise ja diskrimineerimisvastase võitluse edendamine ”,„ Linnade Euroopa: roheliste, jätkusuutlike ja ringikujuliste toidusüsteemide edendamine funktsionaalsetes linnapiirkondades ”ning aasta eriteema„ Rohelise liikuvuse suurendamine piirkondades: Euroopa raudteeaasta ”.

Ühtekuuluvuse ja reformide eest vastutav volinik Elisa Ferreira ütles: „Sel aastal purustasime taaskord selle osalemisrekordi ühtekuuluvuspoliitika tippkonkursil, kuhu laekus 214 taotlust üle kogu Euroopa. RegioStarsi auhindade eesmärk on leida projekte, mis on kvaliteetsed tuletornid ja võivad olla teistele inspireerivad. Kuna ühtekuuluvuspoliitika on võtnud eesmärgiks kedagi maha jätta, on mul hea meel näha selle kaasava lähenemisviisi suurepäraseid näiteid 2021. aasta Regio hulgassTähtede finalistid. ”

Sõltumatu žürii on laekunud kvaliteetsete taotluste hulgast valinud kategooria kohta viis finalisti. Eelkõige on žürii valinud projektid, mis asuvad Belgias Flandrias ja Valloonias, Leedu Kaunase piirkonnas, Põhja -Taani piirkonnas, Krapina Zagorje maakonnas Horvaatias, Alam -Sileesias Poolas, Emilia Romagnas Itaalias ja Keskpiirkonnas Portugalis, samuti erinevate Interregi programmide kaudu rahastatavaid projekte: „Põhjameri”, „Prantsusmaa – Hispaania – Andorra”, „Iirimaa – Põhja-Iirimaa – Šotimaa”, „Itaalia – Austria”, „Alpine Space”, „Nord”, ” EMR ',' Loode-Euroopa ',' Horvaatia-Bosnia-Hertsegoviina-Montenegro ',' Balkani Vahemere piirkond '. RegioStars 2021 5-kategooria võitjad ja avaliku valiku auhinna võitja kuulutatakse välja 2. detsembril 2021 Horvaatias Dubrovnikis toimuva auhinnatseremoonia ajal.

reklaam

Finalistide täieliku nimekirja leiate siin. Praeguse seisuga soovitatakse avalikkusel oma lemmikprojekti poolt hääletada kuni 15. novembrini siin.

reklaam
Jätka lugemist

Belgia

ELi ühtekuuluvuspoliitika: Belgia, Saksamaa, Hispaania ja Itaalia saavad 373 miljonit eurot tervise- ja sotsiaalteenuste, VKEde ja sotsiaalse kaasamise toetamiseks

avaldatud

on

Komisjon on andnud viiele 373 miljonit eurot Euroopa Sotsiaalfond (ESF) ja Euroopa Regionaalarengu Fond (ERDF) rakenduskavad Belgias, Saksamaal, Hispaanias ja Itaalias, et aidata riike, kes tegelevad koroonaviiruse hädaolukordadele reageerimise ja parandamisega. REAKTI-EL. Belgias tehakse Valloonia tegevuskava muudatusega täiendavalt kättesaadavaks 64.8 miljonit eurot tervishoiuteenuste ja innovatsiooni jaoks mõeldud meditsiiniseadmete soetamiseks.

Fondid toetavad väikesi ja keskmise suurusega ettevõtteid (VKEsid) e-kaubanduse, küberturvalisuse, veebisaitide ja veebipoodide arendamisel, samuti piirkondlikku rohelist majandust energiatõhususe, keskkonnakaitse, arukate linnade ja vähese süsinikdioksiidiheite arendamise kaudu avalikud infrastruktuurid. Saksamaal, Hesseni liidumaal, toetatakse 55.4 miljoni euroga tervishoiuga seotud teadusuuringute infrastruktuuri, diagnostilist võimekust ja innovatsiooni ülikoolides ja teistes teadusasutustes ning investeeringuid teadus-, arendus- ja innovatsioonivaldkondadesse kliima ja säästva arengu valdkonnas. Selle muudatusega toetatakse investeerimisfondi kaudu ka VKEsid ja fonde alustavatele ettevõtetele.

Sachsen-Anhaltis hõlbustab 75.7 miljonit eurot VKEde ja institutsioonide koostööd teadus-, arendus- ja uuendustegevuses, ning pakkuda investeeringuid ja käibekapitali koroonaviiruse kriisist mõjutatud mikroettevõtetele. Lisaks võimaldavad fondid investeerida ettevõtete energiatõhususse, toetavad VKEde digitaalset innovatsiooni ning koolidele ja kultuuriasutustele digitaalseadmete soetamist. Itaalias saab riiklik rakenduskava „Sotsiaalne kaasatus” 90 miljonit eurot, et edendada tõsist materiaalset puudust, kodutust või äärmist marginaliseerumist kogevate inimeste sotsiaalset integratsiooni, pakkudes teenust „Housing First”, mis ühendab kohese eluaseme pakkumise sotsiaal- ja tööhõiveteenustega. .

reklaam

Hispaanias lisatakse Castilla y Leóni jaoks ESFi rakenduskavasse 87 miljonit eurot, et toetada füüsilisest isikust ettevõtjaid ja töötajaid, kelle leping oli kriisi tõttu peatatud või lühendatud. Raha aitab ka raskelt kannatada saanud ettevõtetel vältida koondamisi, eriti turismisektoris. Lõpuks on vaja rahalisi vahendeid, et võimaldada olulistel sotsiaalteenustel turvaliselt jätkata ja tagada hariduse järjepidevus kogu pandeemia ajal, palgates lisatööjõudu.

REACT-EU on osa NextGenerationEU ning annab 50.6 miljardi euro suuruse täiendava rahastamise (jooksevhindades) ühtekuuluvuspoliitika programmidele aastatel 2021–2022. Meetmed keskenduvad tööturu vastupanuvõime, töökohtade, VKEde ja madala sissetulekuga perede toetamisele ning tulevikukindlate aluste loomisele. roheline ja digitaalne üleminek ning jätkusuutlik sotsiaalmajanduslik taastumine.

reklaam

Jätka lugemist
reklaam
reklaam
reklaam

Trendid