Ühenda meile

EU

Ränne: volinik Johansson Bosnias ja Hertsegoviinas ning Albaanias

JAGA:

avaldatud

on

Neljapäeval (18. veebruaril) siseküsimuste volinik Ylva Johansson (pildil) sõidab Bosniasse ja Hertsegoviinasse ning Albaaniasse, et arutada mõlema riigiga rändealast koostööd ja meie partnerriikide rände juhtimissüsteeme. Bosnia ja Hertsegoviinas kohtub volinik eesistujariigi liikmete, ministrite nõukogu esimehe, julgeolekuministri, Una-Sana kantoni peaministri ja Bihaći linnapeaga.

Ta külastab Lipa laagrit koos julgeolekuministeeriumi, IOMi, teiste ÜRO agentuuride ja partnerite esindajatega. Bosnia ja Hertsegoviina võõrustab umbes 8,000 migranti ja pagulast ning kuni 6,000 inimest elab ELi rahastatud rajatistes Sarajevo ja Una Sana kantonites. Möödunud aasta detsembris toetas EL ajutise peavarju rajamist Lipa saidile ning sooja riiete, tekkide, toidu ja meditsiinilise abi pakkumist.

Laupäeval (20. veebruaril) kohtub ta Albaanias Vabariigi Presidendi Ilir Metaga; Peaminister Edi Rama; Siseminister Bledi Cuçi; ja opositsiooni juht Luzlim Basha. Volinik ja peaminister annavad kell 10 Kesk-Euroopa aja pressikonverentsi, mis on kättesaadav aadressil Uudisteagentuuri +. Volinik sõidab ka Kreekaga Kakavia piiripunkti, kus külastab Frontexi ja Albaania ühist piirikontrolli. Lõpuks külastab ta ELi rahastatud projekti, mis pakub sisserändajatele kaitsevarustust COVID-19.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid