Ühenda meile

Juurdepääs linna auhinnale

Euroopa Komisjon avalikustas Access City Award 2024 finalistid

JAGA:

avaldatud

on

Łódź (Poola), Saint-Quentin (Prantsusmaa), San Cristóbal de la Laguna (Hispaania), Lõuna-Dublini maakond (Iirimaa) ja Tübingen (Saksamaa) on valitud finalistideks. 2024. aasta juurdepääsulinna auhind. Need linnad on näidanud parimaid tavasid ja rõhutanud oma pühendumust tagada linnaelu juurdepääs kõigile, eriti puuetega inimestele ja vanematele kodanikele. Praktikas on see seotud hoonete, ühistranspordi, rajatiste ja teenuste ning info- ja sidetehnoloogiaga.

Väärtused ja läbipaistvus, asepresident Věra Jourová (pildil) ütles: „Juurdepääsetavus on oluline samm võrdsuse suunas, tagades, et kõik saavad kasu samal tasemel vabadusest ja autonoomiast. Access City Awardi finalistid on pühendunud tõkete eemaldamisele ja kaasatuse toetamisele. Kutsun teisi linnu üles muutma linnaelu Euroopas kõigile kodanikele kättesaadavamaks.

Võrdõigusvolinik Helena Dalli ütles: „Linnad kogu ELis suurendavad oma pühendumust tõkete kõrvaldamisele ja kõigile täieliku juurdepääsetavuse tagamisele. Kuna linnad kiirendavad oma digitaalset ja rohelist üleminekut, on neil ainulaadne võimalus tagada, et nende muutused on kaasavad ja juurdepääsetavad. Access City Award tähistab neid linnu, mis on silmapaistvad, muutes juurdepääsetavuse säästva eluviisi nurgakiviks, ning sellel aastal tunnustatakse eriliselt linnu, kelle töö juurdepääsetavuse alal on kooskõlas uue Euroopa Bauhausi väärtustega.

Tänavu auhinnale kandideerinud 32 linna hulgast valisid riiklikud eksperdid eelvaliku 21 kandidaati. Seejärel valis ELi žürii viis finalisti välja. 2024. aasta Access City auhinna võitjad kuulutatakse välja 1. detsembril 2023 pidulikul auhinnatseremoonial Euroopa puuetega inimeste päeva konverents, mille korraldab Euroopa Komisjon koos Euroopa Puuetega Inimeste Foorum. Tseremooniast tehakse otseülekanne siin, algusega kell 9.30 ja seal on rahvusvaheliste märkide tõlgendamine, helikirjeldus ja ingliskeelsed subtiitrid.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.
reklaam

Trendid