Ühenda meile

Holokausti

President Metsola saab kuningas Taaveti auhinna

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Auhind anti üle president Metsolale (pildil) tunnustamaks tema toetust Euroopa juudi kogukonnale. Pärast Auschwitz-Birkenau laagrite külastamist anti auhind üle. President Metsola osales ka mälestustseremoonial ja asetas pärja surmamüürile.

President Metsola ütles oma vastuvõtukõnes, et auhind on pidev meeldetuletus mineviku koledatest inimsusevastastest kuritegudest ja meenutab mulle tänaste ühiste väärtuste eest seismise tähtsust.

Ta rõhutas, et peame võtma vastutuse oma tegude eest: "Antisemitism levib endiselt meie ühiskonda. Holokausti eitajad, vandenõu müüdid ja desinformatsioon, samuti vägivallal, mis on suunatud meie kogukondade liikmeid või eristab neid, ei ole Euroopas kohta."

Ta meenutas ka Simone Veili sõnu Euroopa Parlamendi endise presidendina: "Holokaust on pärand kõigile." Seda silmas pidades kordas president Metsola, et ta soovib näha Euroopa Parlamendi juures püsivat holokausti mälestusmärki.

President Metsola lubas austada Shoa ohvrite pärandit, "ei unusta kunagi, ei ole kunagi ükskõikne ja räägib alati".

"Praegusel õuduse ajal peame leidma lootuse. Lubame elu kaotanutele ja ellujäänutele neid meeles pidada, mitte vaikida ja luua uus maailm nende mälestuseks, keda nad armastasid. "Me mäletame " ütles president Metsola Auschwitz-Birkenau laagritest lahkudes. Samuti meenutati Kristallöö 84. aastapäeva (9.-10. nov 1938).

Siin, leiate president Metsola täiskogu vastuvõtukõne.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid