Ühenda meile

Poliitika

Parlament toetab noori ajakirjanikke uue koolituse ja president Sassoli nimelise programmiga

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Selle projekti eesmärk on suurendada ajakirjanike teadmisi ELi asjadest ja pakkuda osalejatele asjakohast kogemust. Selle eesmärk on ka rikastada Euroopa meediasektorit, säilitades samas toimetusvabaduse.

Euroopa Parlamendi juhatus, kuhu kuuluvad president, asepresidendid ja kvestorid, kiitis heaks noorte ajakirjanike stipendiumiprogrammi ja koolitusprogrammi loomise. See programm aitab professionaalidel oma karjääri algfaasis mõista ELi ja parlamenti. Samuti toetab see vastutustundlikku ja sõltumatut Euroopa asjadega seotud ajakirjandust. Mõnes liikmesriigis algavad katseväljaanded hiljem sel aastal.

Algatuse raames töötatakse välja kaks erinevat programmi.

Esimene programm koosneb aasta pikkusest tööperioodist ELi meediaväljaannetes. Osalejad valivad välja professionaalsed ajakirjandusorganid ja nad töötavad uudistetoimetustes elukutseliste ajakirjanikena, omandades väärtuslikke töökogemusi ja tugevdades oma teadmisi ELi kohta. Sellele programmile andis büroo nime president David Sassoli järgi, kes töötas toimetajana ligi 30 aastat.

Roberta Metsola (Euroopa Parlamendi president) märkis, et "sõltumatu ja professionaalne ajakirjandus on demokraatia selgroog." See algatus aitab koolitada uue põlvkonna Euroopa ajakirjanikku.

Büroo teine ​​programm koosneb kahest moodulist, mis pakuvad koolitust noortele ajakirjanikele. Üks moodul on riiklikul tasemel ja keskendub ELi teadmistele ja meediatööle, samas kui teine ​​moodul Brüsselis ja Strasbourgis õpetab neile institutsiooni. Lähinädalatel tehakse mõlema programmi kohta rohkem teavet.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid