Euroopa Parlamendi liige Ana Gomes helistab #keeleorganisatsioonidele "väärkohtlemist"

| Märtsil 13, 2018

Euroopa Parlamendis, Euroopa Liidu valitud esindajate kodus, on mitmesuguseid üritusi, millest mõned on ametlikud, millest mõned on eraõiguslikud. Need sündmused, mille liikmed on eraõiguslikult korraldanud, on seotud nende vastavate fraktsioonidega, kellel on tihti oma bännerid kohal, - kirjutab Euroopa Juudi Kongressi (EJC) asepresident Raya Kalenova,

Raya Kalenova, Euroopa juudi kongressi (EJC) asepresident

Sageli ei juhtu sageli, et bännerid eemaldaksid sündmuse keskel fraktsioon. See on just see, mis juhtus hiljuti Euroopa Parlamendi Ana Gomesi erakorralisel üritusel.

Mina Gomes, S & D-rühma liige, korraldas eelmisel nädalal konverentsi pealkirjaga "Iisraeli asundused Palestiinas ja Euroopa Liidus". Selle sündmuse auks ei olnud keegi teine ​​Omar Barghouti, üks Boycott'i asutajatest, loovutamise ja sanktsioonide liikumine (BDS).

Andekas ja kõnekas kõneleja, härra Barghouti on teinud enda nimel nime, mis võiks pidada vastuoluliseks. Näiteks ei usu ta Araabia-Iisraeli konflikti kahe riigi lahendusesse, vastupidiselt lähenemisele, mis põhineb konstruktiivsel lähenemisviisil, mis põhineb dialoogil, mida pooldab Euroopa Liit.

Loomulikult ei toeta kahe riigi toetuseta lahendus hr Barghoutit väljaspool Euroopa avalikku diskursust, kuid peaks olema antisemitiline vaade. Hr Barghouti on varem trivialiseerinud holokausti viitega "lõplikule lahendusele" palestiinlaste vastu[1], ja tema nägemus konflikti lõpetamisest ei sisalda mingit juudi riiki ega mingit juutide enesemääratlust Lähis-Idas[2]. Oma sõnadega: "Ükski Palestiina [...] ei võta kunagi Palestiinas juudi riiki", mis tähendab, et see tähendab kohustuslikku Palestiina.

Hr Barghouti vaated on põhjustanud Euroopa Parlamendis märkimisväärset rahutust. Nädalele eelnenud nädala jooksul kirjutasid nelja peamise fraktsiooni parlamendiliikmed Euroopa Parlamendi presidendile, avaldades muret, et hr Barghouti retoorika ohustas Euroopa Parlamendi mainet ja et tuleks võtta meetmeid, et see ei muutuks platvormiks antisemitiliste vaadete väljendus.

Tundub, et pr Gomes ei jaga neid muresid. Ta ei võtnud mitte ainult parlamendis Omar Barghouti, vaid üritusel, kus ta kiitis teda kõige kõrgemalt. Sellisena peame mõtlema, kas ta teeb kohutavat viga või avaldab oma varem avaldatud arvamuse, et ta on "nende vastu, kes soovivad Iisraeli hävitada" või kas ta lihtsalt ei tegutse heauskselt, et leida konstruktiivseid lahendusi konfliktile. Lähis-Idas.

Peame meenutama, et proua Gomes ise oli 1 juuni 2017i seadusandlik algataja Euroopa Parlamendi resolutsioonis antisemitismi vastase võitluse kohta. See oli esimene resolutsioon, mille eesmärk oli võidelda Euroopa Liidu antisemitismi nuhtlusega. Resolutsioon sisaldab rea soovitusi Euroopa institutsioonidele ja liikmesriikidele, et võidelda antisemitismi vastu tõhusamalt.

Kuid mõnede taunitavate vastuväidete tõttu antisemitismi töö definitsiooni näidete kohta, mis väidetavalt olid "Iisraeli kritiseerimine", jättis proua Gomes oma toetuse tagasi. See on nii segadust tekitav ja kahetsusväärne, sest näited, mis teda puudutavad, on kõik üheselt mõistetavad.

Kas Iisraeli seaduslik kriitika on see, et ta hukkaust leiutas või liialdas? Või selle olemasolu on Lähis-Ida peamine ebastabiilsuse allikas? Või selle käitumine on mingil moel võrreldav natside režiimiga? Või, et juutide enesemääramine on "sisuliselt rassistlik"?

Rahvusvaheliste holokausti mäletamisliidu (IHRA) liikmesriigid koostavad nende näidete koos töönäitajatega, et nad saaksid tuvastada antisemüütilisi juhtumeid. Sellest alates on kuus Euroopa Liidu liikmesriiki selle määratluse vastu võtnud. Lisaks näitavad need näited selgust, kui Iisraeli kriitika on antisemitism ja kui see on riigi seaduslik ja erapooletu kriitika.

Paraku, Ana Gomesi jaoks on nendes näidete tajutud ebamäärasused piisavad, et eirata pühendumust Euroopa juutide kogukondadele, et tunnistada, et antisemitism ei ole mitte ainult juudi probleem, vaid kogu ühiskonna probleem.

Igal juhul pole ühine seos süüdi. Hr Barghouti kutsumine ei tähenda tingimata, et Ana Gomes jagab oma seisukohti. Siiski võiks oodata vähemalt mõnda mõne tema avalduse problemaatilisuse tunnistamist, mis oleks andnud sündmusele mõningase väärtuse.

Ürituse päeval, Omar Barghouti kõrval istudes, kirjeldas Ana Gomes juudi organisatsioone, kes vaidlustasid hr Barghouti kohalolekut Euroopa Parlamendis, "kui valet lobitööd, kes üritavad inimesi hirmutada." Alates sellest ajast on ta seda väidet sotsiaalmeedias kordanud .

Vastavalt antisemitismi töö määratlusele tähendaks see väidetavaid ja distsiplineerivaid väiteid juutide kohta kui kollektiivset. Pole ime, et S & D grupp ei tahtnud sellist sündmust siduda. Võib-olla on peamine väärkohtlemine kogu selles asjas, välja arvatud Barghouti avaldustes, mujal.

[1] "Gaza avatud kiri Thomas Quasthoffile: Ärge unustage Gaza kontsentratsioonilaagrit ja öelge seda nagu see on!" (http://www.pacbi.org/etemplate.php?id=1439)

[2] https://electronicintifada.net/content/relative-humanity-fundamental-obstacle-one-state-solution-historic-palestine-22/4940

tags: , , , , , ,

kategooria: Esileht, Euroopa Parlament, Poliitika