Ühenda meile

Kino

Euroopa kinoöö 2021: ELi toetatud filmid, mida linastatakse kogu Euroopas

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Neljandat korda toimuv Euroopa Kinoõhtu sai alguse 6. detsembril ning selle raames linastuvad viis päeva tasuta ELi toetatud filme üle Euroopa. Selles väljaandes osaleb peaaegu 80 kino 27 riigist, mille eesmärk on tuua Euroopa filmid kodanikele lähemale, tähistades samal ajal Euroopa kultuuri rikkust ja mitmekesisust. Pärast 2020. aastal korraldatud esimese hübriidväljaande edu korraldavad seda algatust taas Loov Euroopa programmi MEDIA sektsioon ja võrgustik Europa Cinemas. Kõik filmilinastused toimuvad kooskõlas kehtivate riiklike meetmetega, mis on seotud COVID-19 pandeemiaga. Sel eesmärgil pakuvad mõned kinod veebis linastusi. Linastustele lisanduvad muud publiku kaasamisele suunatud tegevused, nagu küsimuste-vastuste sessioonid meeskonnaga, esitlused ja väitlused. Lisaks toimub 34. detsembril hübriidformaadis 12. korda toimuv Euroopa Filmiauhind, kus auhindadele võistlevad 11 MEDIA programmi toetatud nimetust. Euroopa kinoööl ja Euroopa kinoauhindadel on sel aastal eriline tähtsus MEDIA 30. aastapäeva kontekstis, mis tähistab ELi jätkuvat toetust audiovisuaaltööstusele läbi aastakümnete ning tõstab esile tööstuse tööd nii kaamera ees kui ka taga.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid