Ühenda meile

Kasahstan

Rünnak Kasahstani ajakirjanikule Kiievis: Tokajev käskis saata järelepärimisi Ukraina võimudele

JAGA:

avaldatud

on

President Kassõm-Jomart Tokajev andis Kasahstani diplomaatilisele ja õiguskaitseorganitele korralduse saata ametlikke järelepärimisi oma Ukraina kolleegidele. Ta rõhutas, et Kasahstani ametlikud organid on valmis aitama uurimisel, et selgitada välja tõde Kasahstani ajakirjaniku Aidos Sadõkovi vastu 18. juunil toimunud rünnaku taga, vahendas TengriNews.

18. juunil toimus Kiievis Kasahstani ajakirjaniku Aidos Sadõkovi vastu atentaadikatse. Ukraina riikliku politsei teatel lähenes tundmatu inimene Jarmola tänaval, kus viibisid Sadõkov ja tema abikaasa, pargitud autole ning avas tule, vigastades Sadõkovi ning siis kadus. Sadõkov viidi haiglasse, tema naine aga viga ei saanud. Kiievi politsei alustas tapmiskatse eest kriminaalmenetlust.

„Kasahstan on võtnud kursi õigusriigi tugevdamise suunas. Teate minu põhimõttelist seisukohta: riigis peab valitsema seadus ja kord, teisisõnu seaduskord. Kõik konfliktid ja lahkarvamused meie ühiskonnas tuleks lahendada eranditult õigusraamistikus, kehtiva seadusandluse alusel, kooskõlas rahvusvaheliste põhistandarditega. Sellest vaatenurgast tulebki käsitleda eile Kiievis Kasahstani kodaniku Aidos Sadõkovi vastu aset leidnud kuritegu,“ märkis Tokajev.

Presidendi pressisekretär Berik Uali andis mõista, et on jõude, kellele Kasahstani vastu levivatest süüdistustest võiks kasu saada surve avaldamine ja katse mõjutada riigi juhtkonna strateegilist suunda, sealhulgas välispoliitikas.

"Hoolimata Aidos Sadõkovile varem esitatud süüdistustest on ta ennekõike Kasahstani kodanik. Sellest tulenevalt on tal ja tema perekonnal neile kuuluvad õigused. Põhiseaduse järgi võivad nad loota riigi kaitsele ja patroonile väljaspool selle piire. Seetõttu tegi president vastavale valitsusele ja diplomaatilistele teenistustele ülesandeks osutada Sadõkovite perekonnale kogu vajalikku abi, kui nad sellega nõus on,“ lisas ta.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid