Ühenda meile

Hiina

Kasahstan ja Hiina allkirjastavad vasesulatustehase ehitamise lepingu

JAGA:

avaldatud

on

Kasahstan ja Hiina sõlmisid 300,000. juunil Kasahstani peaministri Olzhas Bektenovi ja Hiina värviliste metallide kaevandamise juhatuse esimehe Xi Zhengpingi kohtumisel lepingu 3 XNUMX tonni vaske aastas tootva sulatustehase ehitamiseks, teatas peaministri pressiteenistus.

Kolmepoolne leping allkirjastati KAZ Minerals Smelting LLP, China Nonferrous Metal Industry's Foreign Engineering and Construction Co., Ltd. (NFC) ja NFC Kazakhstan LLP vahel.

Tehas ehitatakse Abai piirkonda Aktogai küla lähedale. Selle rajamisega luuakse klaster, mis ühendab endas maailma ühe suurima vasekaevanduse ja kaasaegse vasesulatustehase. Projekti esialgse maksumusega 1.5 miljardit dollarit saab tööd üle 1,000 inimese ja see on kavas kasutusele võtta 2028. aasta lõpuks.

Kõrgtehnoloogiline ettevõte saab olema riigi suurim kõrge lisandväärtusega toodete tootmises. Vase sulatamisel rakendatavad tehnoloogiad vastavad maailma keskkonnastandarditele. 

Ettevõte rahuldab siseturu nõudlust vaske sisaldavate toorainete ja vaskkatoodi töötlemise järele, mida kasutatakse laialdaselt energeetikas, masinaehituses ja muudes tööstussektorites. Plaanis on toota ka rafineeritud kulda, hõbedat ja väävelhapet. 

„President on seadnud ülesandeks jätkusuutliku majanduskasvu. Uue vasesulatustehase rajamine on suur tööstusprojekt, mis suurendab riigis kaevandatava vase tooraine töötlemist ja annab suure panuse Kasahstani majandusse,“ ütles Bektenov.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid