Ühenda meile

Kasahstan

Kasahstani pealinn korraldab rahvusvahelise bioloogiaolümpiaadi, kus näidatakse ülemaailmseid talente

JAGA:

avaldatud

on

Astanas toimub 35.-7. juulil 14. rahvusvaheline bioloogiaolümpiaad (IBO), millest oodatakse 350 koolilast 80 riigist. Välja on oodata üle 40 auhinna.

IBO on kõrgeim võistlus keskkooliõpilaste seas kogu maailmas ja kuulub kõige olulisemate haridussündmuste hulka. Alates 1996. aastast on sellel teadusvõistlusel osalenud Kasahstani kooliõpilased, kes on võitnud kaks kuld-, 20 hõbe-, 54 pronksmedalit ja 14 aukirja. Tänavu esindab Kasahstani koondist neli koolinoort.

Keskhariduse komisjoni esimehe Kanibek Žumaševi sõnul on alates õppeaasta algusest käimas märkimisväärne ettevalmistustöö, mis keskendub rahvusvahelisel tasemel olümpiaadiülesannetele, mis hõlmavad biokeemiat, molekulaarbioloogiat, bioinformaatikat, anatoomiat ja loomafüsioloogiat.

“Kasahstani bioloogiaolümpiameeskond valmistub eelseisvateks võistlusteks, treeninglaagrid toimuvad Daryni keskuses. Ürituse raames viivad Kasahstani õpetajatele läbi maailma juhtivate teadlaste meistrikursused, bioloogiaolümpiaadiülesannete lahendamise seminarid ja teaduslik-praktilised konverentsid,“ ütles ta 8. veebruaril side keskteenistuses toimunud briifingul.

Darõni keskuse direktor Gazdembek Tursunov rõhutas, et olümpiaadi korraldamine Kasahstanis on suur au ja rõhutab Kasahstani kooliõpilaste kõrget teadmiste taset.

Investeeringud hõlbustavad rahvusvaheliste olümpiamängude korraldamise ja läbiviimise rahastamist, hõlmates bioloogialabori seadmete, instrumentide, arvutite, multimeediaressursside, trüki- ja interaktiivsete materjalide ning osalejate sisustuse hankimist.

reklaam

Investeeringute kaasamisega kaetakse rahvusvahelise olümpiaadi korraldamise ja läbiviimise kulud, sh bioloogialabori seadmete, instrumentide ja katseteks tarvikute, arvutite, multimeediaseadmete, trüki- ja interaktiivsete seadmete, laudade ja toolide soetamine.

«Pärast üritust antakse laboriseadmed üle erialakoolidele õppeprotsessis kasutamiseks. Olümpiaadi ajal on esmatähtis järgida kehtestatud rahvusvahelisi standardeid. Üritus toimub Nazarbajevi ülikoolis, mille tehnilised võimalused vastavad täielikult olümpiavoorude läbiviimise standarditele ja tingimustele,“ ütles Tursunov. 

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid