Ühenda meile

Kasahstan

Kasahstan ja USA jätkavad konstruktiivset dialoogi inimõiguste ja demokraatlike reformide teemal

JAGA:

avaldatud

on

Astanas toimus Kasahstani Vabariigi ja USA vahelise iga-aastase inimõiguste ja demokraatlike reformide teemalise kõrgetasemelise dialoogi kolmas kohtumine, mille kaasesimeesteks olid Kasahstani Vabariigi presidendi rahvusvaheliste suhete assistent Yerzhan Kazykhan ja USA tsiviiljulgeoleku, demokraatia ja inimõiguste aseriigisekretär Uzry Zeya.

Ürituse käigus arutasid osapooled konstruktiivselt Kasahstani ja USA suhtlust inimõiguste vallas vastastikku huvipakkuvates küsimustes. Osapooled keskendusid president Kassym-Jomart Tokajevi poliitilise reformiprogrammi edasisele elluviimisele, mis hõlmab puuetega inimeste õiguste laiendamist, inimkaubanduse vastu võitlemist, kogunemisvabaduse, sõnavabaduse tagamist, meedia arengu toetamist, aga ka varade taastamist. ja korruptsioonivastast võitlust.

Ameerika pool kinnitas oma kindlat pühendumust viljakale ja usaldusväärsele koostööle, mis põhineb vastastikustel huvidel ja ühistel väärtustel. Asevälisminister U. Zeya kinnitas USA jätkuvat toetust Kasahstani Vabariigi presidendi K. Tokajevi poliitilistele ja sotsiaalmajanduslikele reformidele, rõhutades tegevuskava järjepideva rakendamise tähtsust inimkonna valdkonnas. õigusi ja õigusriiki, millele Kasahstani president eelmise aasta detsembris alla kirjutas.

Erilist tähelepanu pöörati nulltolerantsi poliitika tugevdamisele naiste ja lastevastase vägivalla suhtes. Eelkõige tervitas Ameerika pool selle aasta 15. aprillil vastu võetud otsust. seadus, mis karmistab karistusi perevägivalla ja lastevastase vägivalla eest Kasahstani Vabariigis.

Osapooled arutasid ka inimõiguste edendamise küsimusi mitmepoolsete ja piirkondlike platvormide tasandil, sealhulgas koostööd ÜRO Inimõiguste Nõukogu kaudu ning algatuste elluviimist pärast eelmise aasta New Yorgis toimunud C5+1 tippkohtumise tulemusi.

Kohtumise tulemusena jõuti kokkuleppele jätkata produktiivset suhtlust ja pidada dialoogi järgmine kohtumine 2025. aastal Washingtonis.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid