Ühenda meile

Kasahstan

Kasahstani president ütleb ülemaailmsete väljakutsete keskel, et tema riigi vabadus ja iseseisvus on hävimatud

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

President Kassym-Jomart Tokajev on suure kõnega tähistanud nii etnilist mitmekesisust kui ka rahvuslikku ühtsust. Ta ütles Kasahstani Rahvaassambleel, et "meie riigi iseseisvus ja territoriaalne terviklikkus on ennekõike". kirjutab poliitikatoimetaja Nick Powell.

President Tokajevi kõne Kasahstani kõiki rahvusrühmi koondavale organile andis ülevaate sellest, mis andis talle kindlustunde suurte põhiseadusreformidega edasi minna. Ta on siseriiklike rahutuste järel ja keset geopoliitilist murrangut läbi viinud poliitilise transformatsiooni.

"Suveräänsuse kaitsmise ja rahvusliku identiteedi säilitamise tähtsus on riikide jaoks suurenenud," ütles ta Kasahstani Rahvaassambleel. Ta jätkas rõhutamist, et rahvuslik kodanikuidentiteet ei lükka kõrvale etnilisi tunnuseid. "Igal Kasahstani etnilisel rühmal on olnud ja on võimalus arendada oma traditsioone, kultuuri, keelt."

Kasahstani paljurahvuseline ülesehitus on nõukogude aja tagajärg, mil kogu endisest NSV Liidust ja kaugemaltki rändati Kesk-Aasiasse, kusjuures erinevate rühmade suhtluskeeleks sai vene keel. President rääkis, kuidas kasahhi keele tähtsus riigikeelena on pärast iseseisvumist kasvanud, kuna Kasahstanis on kujunenud uus rahvuslik identiteet.

"Kodanike, kes ei ole riigikeelt õppinud ega oska seda vajalikul määral, ei tohi mingil juhul keeleliselt riivata," sõnas ta. Kuid ta ootas huviga, et kasahhi keele valdamise soov muutuks normiks, lisades, et "erinevate keelte tundmine on märk igaühe kultuurist".

Ta nägi kasahhi keele rääkimist tõhusa kodanikuintegratsiooni vahendina, kultuurilise arengu, kodanikuvastutuse ja lõpuks patriotismi näitajana. „Meie inimesed mõistavad vahetult ühtsuse ja rahu tõelist tähendust. Need on püsivad väärtused kõigile etnilistele rühmadele, kes on üle elanud rasked ajad ja leidnud varjupaiga Kasahstanis. Meie inimesed elavad rahus, sest neid ideaale tunnustatakse ja austatakse.

„Meie ühiskond on vabade ja vastutustundlike kodanike liit, keda ühendavad ühised ideaalid ja väärtused. See on veel üks meie rahvusliku identiteedi ilmekas ilming. Täna peavad kõik meie kodanikud end ühe suure ja ühtse Kasahstani perekonna liikmeteks.

reklaam

"Suurte poliitiliste reformide tulemusena oleme jõudnud tõelise pluralismini," jätkas president. Ta rõhutas, et kuigi erinevate poliitiliste vaadete tekkimine on vältimatu, ei tohiks rahvustevahelise harmoonia säilitamise osas olla erimeelsusi.

President Tokajev märkis, et "kõik konfliktid ja sõjad maailmas tulenevad rahvuslikust kõrkusest", kuigi ta vältis diplomaatiliselt ühegi aktuaalse näite toomist. „Täna on inimkonnal rasked ajad, maailmas on toimumas sügav muutus. Üleilmsel tasandil kerkivad esile uued väljakutsed ja ohud.

Ta järeldas, et „vaatamata kõigile neile raskustele vaatame tulevikku enesekindlalt. Õiglane Kasahstan sünnib meie silme all… me muudame oma riigi vabaduse ja iseseisvuse hävimatuks monoliidiks.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid