Ühenda meile

koronaviirus

WHO hoiatab inimesi COVID-vaktsiinide segamise ja sobitamise eest

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) juhtivteadlane on soovitanud inimestel erinevate tootjate COVID-19 vaktsiinide segamist ja sobitamist, öeldes, et sellised otsused tuleks jätta rahvatervise ametiasutuste otsustada, kirjuta Emma Farge ja John Revill, Reuters.

"See on siin natuke ohtlik suundumus," ütles Soumya Swaminathan esmaspäeval (12. juulil) veebibriifingul pärast kordusvõtete küsimust. "Riikides on kaootiline olukord, kui kodanikud hakkavad otsustama, millal ja kes võtavad teise, kolmanda ja neljanda annuse."

Swaminathan kutsus segamist "andmevabaks tsooniks", kuid täpsustas hiljem oma öösel säutsu.

"Inimesed ei peaks ise otsustama, rahvatervise ametid saavad olemasolevate andmete põhjal seda teha," ütles ta säutsus. "Eeldatakse erinevate vaktsiinide segu ja sobitamise uuringute andmeid - hinnata tuleb nii immunogeensust kui ka ohutust."

WHO vaktsiinide strateegiline nõuanderühm teatas juunis Pfizer Inc (PFE.N) vaktsiini võiks kasutada teise annusena pärast AstraZeneca algannust (AZN.L), kui viimane pole saadaval.

Suurbritannias Oxfordi ülikooli juhitud kliiniline uuring jätkub AstraZeneca ja Pfizer vaktsiinide režiimi segamise uurimiseks. Uuringut laiendati hiljuti Moderna Inc. (MRNA.O) ja Novavax Inc. (NVAX.O) vaktsiinid.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid