Ühenda meile

koronaviirus

ELi institutsioonide ühisavaldus: EL vabastab ELi digitaalse COVID-tunnistuse

JAGA:

avaldatud

on

14. juunil osalesid kolme ELi institutsiooni, Euroopa Parlamendi, EL Nõukogu ja Euroopa Komisjoni presidendid ELi digitaalse COVID-tunnistuse määruse ametlikul allkirjastamistseremoonial, mis tähistas seadusandliku protsessi lõppu.

Sel korral ütlesid presidendid David Sassoli ja Ursula von der Leyen ning peaminister António Costa: „ELi digitaalne COVID-tunnistus on Euroopa sümbol. Euroopast, mis proovile pannes ei vanku. Euroopa, mis ühendab ja kasvab väljakutsetega silmitsi seistes. Meie liit näitas taas, et me töötame koos töötades kõige paremini. Meie asutused leppisid rekordilise 62 päeva jooksul kokku ELi digitaalse COVID-sertifikaadi määruses. Seadusandliku protsessi lõpuleviimisel ehitasime ka süsteemi tehnilise selgroo, ELi värava, mis töötab alates 1. juunist.

«Võime selle suurepärase saavutuse üle uhked olla. Euroopa, mida me kõik teame ja mida me kõik tagasi tahame, on tõketeta Euroopa. ELi sertifikaat võimaldab kodanikel taas nautida seda ELi kõige käegakatsutavamat ja hinnalisemat õigust – õigust vabale liikumisele. Täna allkirjastatud seadus võimaldab meil sel suvel turvalisemalt reisida. Täna kinnitame koos, et avatud Euroopa valitseb.

Täielik avaldus on saadaval Internetis ja saate allkirjastamise tseremooniat jälgida Uudisteagentuuri.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid