Ühenda meile

Tervis

Komisjon tervitab jõuliste ülemaailmsete terviseohutuse eeskirjade saavutamist

JAGA:

avaldatud

on

Euroopa Komisjon tervitas 1. juunil Genfis toimunud Maailma Terviseassambleel saavutatud kokkulepet muudetud rahvusvaheliste terviseeeskirjade osas. Maailma Terviseassamblee tõi kokku üle 190 riigi, sealhulgas kõik ELi liikmesriigid, kes pärast kaks aastat kestnud intensiivseid läbirääkimisi võtsid üheskoos vastu ambitsioonika rahvusvaheliste terviseeeskirjade muudatuste paketi.


Rahvusvahelised terviseeeskirjad on õiguslikult siduv rahvusvaheliste reeglite kogum ülemaailmsete tervisekriiside ohjamiseks, milles lepiti kokku peaaegu 20 aastat tagasi. COVID-19 pandeemia tõi esile tungiva vajaduse seda raamistikku tänapäevase tegelikkuse jaoks tugevdada. Tänane kokkulepe tähistab olulist edasiminekut selles, kuidas riigid üle maailma teevad koostööd, et valmistuda suurteks terviseohtudeks ja neile reageerida.

Tervise ja toiduohutuse volinik Stella Kyriakides ütles, et tervitab soojalt lepingut, millega saavutatakse üks ELi ülemaailmse tervisestrateegia põhieesmärke ja tugevdatakse oluliselt Euroopa Terviseliidu välismõõdet. "See on signaal, et rahvusvaheline solidaarsus ja koostöö olulistes terviseküsimustes on endiselt tugev, ütles ta.

„Nagu me kõik oleme viimaste aastate jooksul näinud, ei austa täna meie ees seisvad suured terviseprobleemid piire ja mitmepoolsed lahendused on ainus viis neile vastu astuda. Peame toetuma tänastele edukatele tulemustele ja jätkama ülemaailmse tervisearhitektuuri tugevdamist, et kaitsta inimesi kogu maailmas.

Eeskirjade tugevdamise eesmärk on parandada rahvusvahelist tähtsust omavate rahvatervisega seotud hädaolukordade juhtimist ja paremini kaitsta kõiki kodanikke tõsiste piiriüleste terviseohtude eest – see on ELi ülemaailmse tervisestrateegia peamine prioriteet. Läbivaadatud sanitaarreeglid aitavad riikidel ennetada ägedaid rahvatervise riske ja neile reageerida ning parandada ülemaailmset tervisejulgeoleku arhitektuuri.


Komisjon tervitas ka Maailma Terviseassamblee kokkulepet jätkata läbirääkimisi pandeemialepingu üle eesmärgiga jõuda konsensusele järgmisel Maailma Terviseassambleel 2025. aasta mais. EL on jätkuvalt pühendunud läbirääkimistele, mis tuginevad käegakatsutavatele edusammudele. tehtud viimase kahe aasta jooksul ning jätkab koostööd kõigi partnerite ja sidusrühmadega, et luua tuleviku jaoks tugevam, vastupidavam ja õiglasem ülemaailmne tervishoiuarhitektuur, kus otsuseid juhivad lepinguosalised riigid.

reklaam

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid