Ühenda meile

Afganistan

Tulemas: ELi arutelu olukord, Afganistan, tervis

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Parlament arutab Euroopa Komisjoni tööd ELi olukorra arutelu ajal ja hääletab septembri täiskogu istungjärgul Afganistanist terviseni, EL asjade.

Parlamendiliikmed kontrollivad komisjoni tööd, tagades, et eurooplaste muredega tegeletakse kolmapäeval komisjoni presidendi Ursula von der Leyeniga peetud Euroopa Liidu olukorra arutelu käigus. Nad vaatlevad komisjoni möödunud aasta tööd - sealhulgas COVID -19 reageerimist ja majanduse taastumist - ning EÜ plaane ja tulevikunägemust. Uuri välja kuidas arutelu jälgida.

Täna (14. septembril) arutavad saadikud välispoliitika voliniku Josep Borrelliga, kuidas kõige paremini reageerida humanitaar- ja rändekriisile Afganistanis pärast Talibani võimule naasmist pärast USA vägede väljaviimist. Saadikud hääletavad neljapäeval resolutsiooni üle.

Täna arutab parlament parlamendi oma soovitused ELi ja Venemaa suhete tuleviku kohta, kutsudes üles vaatama läbi ELi poliitika suurenevad pinged.

Saadikud hääletavad reformi üle Euroopa sinise kaardi kõrgelt kvalifitseeritud töötajatele kolmapäeval. Uued eeskirjad - töötajate õiguste parandamine ja paindlikkuse suurendamine - peaksid lihtsustama ELi riikide tööandjatel teiste riikide inimeste palkamist ja meelitama ligi rohkem kõrge kvalifikatsiooniga sisserändajaid.

Parlamendiliikmed arutavad ja hääletavad seaduste üle, millega tugevdatakse haiguste ennetamise ja tõrje Euroopa keskust ning võideldakse paremini rahvusvaheliste terviseohtudega, laiendades keskuse volitusi ning parandades rahvusvahelist ja ELi koordineerimist, et tugevdada kriisiennetust.

Kolmapäeval (15. septembril) peavad parlamendiliikmed vastu võtma Brexiti kohanemisreserv - 5 miljardi euro suurune ELi fond, mis aitab inimestel, ettevõtetel ja riikidel leevendada Ühendkuningriigi EList lahkumise sotsiaalseid ja majanduslikke mõjusid.

reklaam

Parlament hääletab ka resolutsiooni vastu lõpetada loomade kasutamine uuringutes ja katsetustes, arutelud juuli täiskogu istungjärgul. Nad tutvustavad viise, kuidas minna üle uurimissüsteemile, mis ei kasuta loomi.

Kolmapäeval hindavad saadikud meediavabadust ohustavat ohtu Poolas pärast uusi ringhäälinguseadusi ja õigusriigi põhimõtete rikkumist.

Järgige täiskogu istungjärku 

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid