Ühenda meile

Tervis

MOFA tänulik Taiwani WHA-pakkumise enneolematu ülemaailmse toetamise eest

JAGA:

avaldatud

on

WHO

Välisministeerium (MOFA) tänas 14. novembril mõttekaaslasi kogu maailmast enneolematu toetuse eest Taiwani osalemisele vaatlejana Maailma Tervise Assambleel (WHA). Taiwani osalemispakkumine pälvis enam kui 1,700 seadusandliku isiku toetuse 80 seadusandlikust parlamendiliikmest, samuti rahvusvahelistest organisatsioonidest nagu parlamentidevaheline Hiina liit ja Maailma Arstide Assotsiatsioon.

Kampaania sai toetust ka sellistelt maailma juhtivatelt juhtidelt nagu USA välisminister Mike Pompeo; Austraalia peaminister Scott Morrison; Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern; Jaapani endine peaminister Shinzo Abe; ning Taani, Prantsusmaa, Saksamaa, Hollandi, Rootsi ja Suurbritannia välisministrid ja aseministrid.

Taiwani osalemise teema tõstatati nii Taiwani liitlaste mais toimunud WHA esialgsel kohtumisel kui ka Taiwani 14 liitlase poolt hiljutisel taasalustatud istungil, kus oma toetuse lisasid ka Jaapani, USA ja teiste riikide esindajad.

Vastusena enneolematule toetuse tasemele ütles MOFA, et see lubab Taiwani kampaanial osaleda järgmisel WHA-l ja et tulevikku silmas pidades peaks WHO võtma neutraalse seisukoha, vältima poliitilist sekkumist ja võimaldama Taiwani täielikul osalemisel oma tegevuses, mehhanismid ja koosolekud, et saavutada Heath For All.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid