#Brexit'i lüüasaamine on Ühendkuningriigi valitsuse tohutu ebaõnnestumine, ütleb GUE / NGL

| Jaanuar 16, 2019

GUE / NGLi presidendi Gabi Zimmeri, Euroopa Parlamendi Brexiti juhtrühma liikme avaldus Ühendkuningriigi parlamendi alamkoja hääletuse kohta Brexiti üle.

„Tagasivõtulepingu tagasilükkamine alamkoja poolt täna õhtul näitab selgelt Briti valitsuse tohutut ebaõnnestumist. Alates artikli 50 aktiveerimisest on Theresa May valitsus näidanud, et ta ei suutnud olukorra tõsidusega kohaneda. Nüüd muutub "no deal Brexit" pärast hääletamist väga tõenäoliseks. Oleme äärmiselt mures kõige enam mõjutatud inimeste, eriti Suurbritannias elavate ELi kodanike tulevase olukorra ja õiguste pärast.

„Me oleme ka mures võimaliku negatiivse mõju pärast, mida võib öelda, et Brexit'il ei ole võimalik tegeleda Iirimaa rahuprotsessiga. Hääletusel jäi vähe tähelepanu sellele, et Suurbritannia on täitnud reedelepingu, mis nõuab Põhja-Iirimaa eristaatust. Briti parlamendil ja valitsusel peab nüüd olema selge, kuidas nad täidavad oma kohustusi rahuprotsessis.

„Oleme jälginud tähelepanelikult ja intensiivselt arutelu alamkojas. See ei olnud lihtsalt taganemislepingu tagasilükkamine - see, mida arutelu on selgelt näidanud, on partei piiride vahelised sügavad lahkarvamused. Murettekitav on see, et peaaegu ei ole mainitud, et ilma tagasilöögi lahenduseta on Põhja-Iirimaal negatiivne mõju.

„Pärast aastaid kestnud Brexiti läbirääkimisi jõuti lõpuks lõplikult kokkuleppele Briti valitsusega korrektse Brexiti jaoks - tekst, mille üle me uusi läbirääkimisi ei pea. See kokkulepe saavutati suures osas ELi läbirääkimiste juhtide kannatlikkuse tõttu.

„Mis iganes juhtub, kutsume Briti valitsust üles võtma endale kohustust kaitsta kodanike õigusi. Nad peaksid viivitamatult kohustuma säilitama vähemalt need lepingus sätestatud õigused. ”

tags: , , , ,

kategooria: Esileht, Brexit, tervis, UK