Ühenda meile

EU

ELi õigussüsteemide digitaliseerimine: komisjon alustab avalikku arutelu piiriülese õigusalase koostöö üle

JAGA:

avaldatud

on

16. veebruaril käivitas Euroopa Komisjon a avalik arutelu ELi õigussüsteemide ajakohastamise kohta. ELi eesmärk on toetada liikmesriike nende püüdlustes kohtusüsteeme digitaalsele ajastule kohandada ja parandada ELi piiriülene õigusalane koostöö. Justiitsvolinik Didier Reynders (pildil) ütles: „Pandeemia COVID-19 on veelgi rõhutanud digitaliseerimise tähtsust, sealhulgas justiitsvaldkonnas. Kohtunikud ja advokaadid vajavad digitaalseid tööriistu, et nad saaksid kiiremini ja tõhusamalt koostööd teha.

Samal ajal vajavad kodanikud ja ettevõtted veebivahendeid, et lihtsustada ja läbipaistvamat juurdepääsu õigusemõistmisele madalamate kuludega. Komisjon püüab seda protsessi edasi viia ja toetada liikmesriike nende jõupingutustes, sealhulgas seoses piiriüleste kohtumenetluste alase koostöö hõlbustamisega digitaalsete kanalite abil. " 2020. aasta detsembris võttis komisjon vastu a side visandades tegevused ja algatused, mille eesmärk on edendada õigussüsteemide digitaliseerimist kogu ELis.

Avalikul arutelul kogutakse arvamusi ELi piiriüleste tsiviil-, kaubandus- ja kriminaalmenetluste digitaliseerimise kohta. Avaliku arutelu tulemused, milles võivad osaleda paljud rühmad ja üksikisikud ning mis on kättesaadav siin kuni 8. maini 2021, antakse selle aasta lõpus oodatavaks piiriülese õigusalase koostöö digitaliseerimise algatuseks, nagu teatati 2021. aasta komisjoni tööprogramm.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid