Ühenda meile

EU

Kemikaalid: EL kaitseb elusloodust plii negatiivsete mõjude eest keskkonnas

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

25. jaanuaril astus komisjon kindlaid samme, et tagada metsloomade kaitse plii negatiivsete mõjude eest keskkonnas, piirates selle kasutamist püssilaskel märgaladel või nende ümbruses. Vastu võetud programmi raames ELi kemikaalide määrus, aitab meede kaitsta keskkonda, vähendades märkimisväärselt pliireostust, hoides samal ajal ära pliimürgituse abil välditava surma aastas. Plii on väga mürgine aine, mis keskkonda sattudes saastab nii mulda kui vett.

Igal aastal lastakse plii laskmisel märgaladele 4,000–5,000 tonni pliid. On taskukohaseid alternatiive, näiteks terasest püssipaugud, mis praegu maksavad umbes sama palju kui plii püssid. Täna vastu võetud meede ühtlustab ja tõhustab siseriiklike õigusaktide tõhusust, mis piiravad pliipüssi kasutamist märgaladel, mis on juba olemas 24 liikmesriigis.

Seda hakatakse kohaldama kahe aasta pärast. Piirang toetab programmi eesmärke Jätkusuutlikkuse keemiline strateegia ja Roheline pakkumine. Samuti toetab see programmi eesmärke linnudirektiivi, ja see on esimene konkreetne uue toote tulemus EL 2030. aasta bioloogilise mitmekesisuse strateegia. Rohkem infot siin.

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid