Ühenda meile

Esileht

#Liibanon - EL pakub pärast #Beirutis toimunud plahvatust täiendavat hädaabi

JAGA:

avaldatud

on

Liibanonis Beirutis on maandunud teine ​​Euroopa Liidu (EL) humanitaarõhusilla lend, mis toob kohale 12 tonni hädavajalikku humanitaarabi ja meditsiinivarustust, sealhulgas liikuv haigla ja näomaskid. Lennu transpordikulud katab täielikult EL, lasti pakkusid Hispaania ametiasutused, Philipsi fond ja Antwerpeni ülikool.

Kriisijuhtimise volinik Janez Lenarčič ütles: „EL toetab Liibanoni jätkuvalt kõige vajalikuma abiga. Tarnisime plahvatuse järgselt 29 tonni hädavajalikku varustust, samuti üle 64 miljoni euro hädaabi rahastamiseks. Minu tänu kuulub kõigile Euroopa riikidele ja meie kohapealsetele partneritele, kes on sel raskel ajal Liibanoniga solidaarsust üles näidanud, pakkudes olulist tuge. "

Tarnitud materjal aitab kõige haavatavamaid meditsiinilisi vajadusi pärast Beiruti sadamas toimunud plahvatust ja tugevnevat koroonaviiruse pandeemiat. See on teine ​​ELi korraldatud humanitaarõhusild, mis järgnes esimesele 13. augustil.

Taust

4. augustil pealinnas Beirutis toimunud laastavad plahvatused panid täiendava koormuse Liibanoni tervishoiusüsteemile, mis oli juba koroonaviiruse pandeemia tõttu tugeva surve all.

Vahetult pärast plahvatusi pakkus 20 Euroopa riiki ELi kodanikukaitse mehhanismi kaudu spetsiaalset otsingu- ja päästeabi, keemilise hindamise ja meditsiinimeeskondi ning meditsiinivarustust ja muud abi. 13. augustil tarniti esimese ELi humanitaarõhu sildlennu kaudu üle 17 tonni humanitaarabi, ravimeid ja meditsiinivarustust.

Lisaks mitterahalisele abile on EL mobiliseerinud enam kui 64 miljonit eurot esmaste hädaabivajaduste, meditsiinilise abi ja varustuse ning esmatähtsa infrastruktuuri kaitsmiseks. Need vahendid aitavad vastata ka Beiruti kõige haavatavamate elanike kõige pakilisematele humanitaarvajadustele, mida laastavad plahvatused mõjutavad.

Rohkem informatsiooni

reklaam

ELi humanitaarõhusild

ELi kodanikukaitse mehhanismi

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid