# Winter2020EconomicForecast - tasakaalustusjõud kinnitavad tagasihoidlikku kasvu

| Veebruar 14, 2020

2020. veebruaril avaldatud talve 13. aasta majandusprognoosis ennustatakse, et Euroopa majandus jätkub ühtlase ja mõõduka kasvu teel. Euroalal on nüüd olnud kõige pikem püsiva kasvu periood alates euro kasutuselevõtust 1999. aastal.

Prognooside kohaselt püsib eurotsooni sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasv stabiilsena 1.2% tasemel 2020. ja 2021. aastal. ELis tervikuna prognoositakse majanduskasvu aeglustumist pisut kuni 1.4% ni 2020. ja 2021. aastal, langedes 1.5% -lt 2019. aastal. .

Inimestele töötava majanduse eest vastutav asepresident Valdis Dombrovskis ütles: „Vaatamata väljakutsuvale keskkonnale püsib Euroopa majandus püsival teel, töökohtade loomine ja palkade kasv jätkub. Kuid me peame silmas pidama silmapiiril olevaid võimalikke riske: muutlikumat geopoliitilist maastikku koos kaubanduse ebakindlusega. Seega peaksid liikmesriigid kasutama seda ilmaaknat struktuurireformide läbiviimiseks, et edendada majanduskasvu ja tootlikkust. Riigid, kus on suur riigivõlg, peaksid ka oma kaitset pakkuma, rakendades ettevaatlikku eelarvepoliitikat. "

Majandusvolinik Paolo Gentiloni ütles: „Euroopa majanduse väljavaated on järgmise kahe aasta jooksul stabiilse, ehkki aeglase kasvuga. See pikendab pikimat laienemisperioodi pärast euro kasutuselevõttu 1999. aastal koos vastavate heade uudistega töökohtade osas. Oleme näinud ka julgustavaid arenguid seoses vähendatud kaubanduspingetega ja Brexiti-tehingute vältimisega. Kuid me seisame silmitsi endiselt olulise poliitilise ebakindlusega, mis heidab varju tootmisele. Koronaviiruse osas on selle negatiivse majandusliku mõju ulatust veel liiga vara hinnata. ”

Täis Pressiteade

Täielik dokument: 2019. aasta talve majandusprognoos

Kommentaarid

Facebooki kommentaarid

Sildid: , , ,

kategooria: Esileht, EU, Euroopa komisjoni

Kommentaarid on suletud.