#Brexit - "Ekvivalentsus pole püsitellimus, see on tühistatav privileeg"

| Veebruar 13, 2020

Euroopa Parlament võttis selle vastu häälteenamusega oma seisukoht Ühendkuningriigi tuleviku suhteid käsitlevate läbirääkimiste osas. Kõik Euroopa-meelsed fraktsioonid koostasid resolutsiooni ühiselt ja see sisaldab selgeid seisukohti tulevaste suhete kõigi aspektide kohta. Euroopa Parlament teeb finantsturgude ja finantskuritegude valdkonnas selgema ja teravama avalduse õiglase konkurentsi kohta („võrdsed võimalused”) kui Euroopa Komisjon.

Fraktsiooni Verts / ALE finants- ja majanduspoliitika pressiesindaja Sven Giegold ütles: „Ühendkuningriigi erikohtlemise aeg on möödas. Suurbritannia valitsuse katse anda oma Londoni finantskeskusele aastakümneteks alaline ja põhjalik juurdepääs Euroopa finantssüsteemile on julgustav. EL ei lase otsustada, millised Suurbritannia finantsturu reeglid on kooskõlas Euroopa eeskirjadega. Samaväärsus ei ole püsiv liitumine, vaid tühistatav privileeg. See, mis kehtib juba kõigi ühisturuväliste riikide kohta, kehtib ka Suurbritannia kohta. Kui Ühendkuningriik kaldub kõrvale Euroopa eeskirjadest, peab ta kaotama juurdepääsu Euroopa finantsturule.

„Tänase otsusega paneb parlament sõrme ka Suurbritannia maksuparadiiside haava. Isegi täna lõikavad Suurbritannia ülemereterritooriumid juba teadlikult Euroopa eeskirju. Euroopa Parlament on teinud selgeks, et neil, kes jätkavad maksuparadiiside opereerimist, ei ole samal ajal juurdepääsu ELi finantsturule. Me ei aktsepteeri Kariibi mere ega Thamesi maksuparadiise. ”

Kommentaarid

Facebooki kommentaarid

Sildid: , , , ,

kategooria: Esileht, Brexit, EU, Euroopa komisjoni, Euroopa Parlament, UK

Kommentaarid on suletud.