Ühenda meile

EU

#EuroLati täiskogu #Panamas - kaubandusläbirääkimiste kontroll ja võitlus kuritegevusega

JAGA:

avaldatud

on

Kasutame teie registreerumist, et pakkuda sisu viisil, millega olete nõus, ja parandada meie arusaamist teist. Tellimuse saate igal ajal tühistada.

Sellel nädalal arutatakse Panamas parlamentide kontrolli rolli kaubandusläbirääkimistel ning ELi ja Ladina-Ameerika koostööd organiseeritud kuritegevuse vastu.

150i liikmed Euroopa-Ladina-Ameerika parlamentaarne assamblee (EuroLat), 75-i Euroopa Parlamendi liikmed ja Ladina-Ameerika ja Kariibi mere parlamentide 75-i esindajad kogunevad Panama linnas 12 ja 13 detsembril oma kaheteistkümnendaks plenaaristungiks.

See on esimene EuroLati kohtumine pärast 2019. aasta mais toimuvaid Euroopa Parlamendi valimisi. Paljud Euroopa Parlamendi assamblee delegatsiooni liikmed on uued ja neid juhib uus Euroopa kaasesimees Javi López (S&D, ES). Ladina-Ameerika kaaspresident on Tšiili senaator Jorge Pizarro.

Pärast viimast EuroLat kohtumist, enam kui aasta tagasi, on Ladina-Ameerika poliitiline maastik dramaatiliselt muutunud ja mitmed selle piirkonna riigid kogevad rahutusi.

Avakoosolek ja pressikonverents

Assamblee avavad Panama Vabariigi president Laurentino Cortizo Cohen ja ELi uus välisasjade kõrge esindaja Josep Borrell videosõnumi vahendusel. Osa võtavad ka kaaspresidendid Javi López ja Jorge Pizarro.

Pärast avaistungjärku toimub Lópezi ja Pizarroga pressikonverents 11.00-is, Parlatino peakorteris Panamá linnas.

reklaam

Kaubandus ja digitaalsed platvormid, organiseeritud kuritegevus, kultuur ja palju muud

Seoses üldsuse kasvava murega rahvusvaheliste kaubanduslepingute üle arutavad parlamendiliikmed, kuidas suurendada läbirääkimiste läbipaistvust ja seadusandlikku kontrolli. Samuti arutatakse, kuidas parandada rahvusvahelist kriminaalõiguse alast koostööd, arvestades, et kuritegelikud organisatsioonid tegutsevad üha enam riikidevaheliselt ja isegi kogu maailmas.

Päevakorras on veel digitaalplatvormide laienemisest tulenevad poliitilised ja regulatiivsed väljakutsed.

Sotsiaalvaldkonnas keskenduvad arutelud vajadusele suurendada koostööd kultuuriküsimustes ja kiireloomulisusele, et hõlbustada ülikoolikraadide riikidevahelise tunnustamise tunnustamist.

Kavas on ka arutelud biomajandusse tehtavate investeeringute edendamise üle, mis hõlmab taastuvate bioloogiliste ressursside tootmist ja kaevandamist ning nende ressursside ja jäätmevoogude muundamist lisandväärtusega toodeteks, näiteks toit, sööt, biopõhised tooted ja bioenergia - ning vee- ja kanalisatsiooniõiguse tunnustamine.

Taust

Ladina-Ameerika Parlamentaarse Assamblee (Ladina-Ameerika) on parlamentaarne institutsioon kahe piirkonna strateegilise Association asutati juunis 1999 kontekstis EL-CELAC tippkohtumisel (vahel Euroopa Liidu ning Ladina-Ameerika ja Kariibi). Ladina-Ameerika loodi 2006. See vastab täiskogu istungil üks kord aastas.

EuroLat on mitmepoolne parlamentaarne assamblee, mis koosneb 150 liikmetest, 75 Euroopa Parlamendist ja 75 Ladina-Ameerikast, sealhulgas Parlatino (Ladina-Ameerika parlament), Parlandino (Andide parlament), Parlacen (Kesk-Ameerika parlament) ja Parlasur (Mercosuri parlament). Mehhiko ja Tšiili kongressid on esindatud ka EL-Mehhiko ning EL-Tšiili parlamentaarsete ühiskomisjonide kaudu.

Rohkem informatsiooni

Jagage seda artiklit:

EU Reporter avaldab mitmesugustest välistest allikatest pärit artikleid, mis väljendavad mitmesuguseid seisukohti. Nendes artiklites võetud seisukohad ei pruugi olla EU Reporteri seisukohad.

Trendid