#EDRS - Euroopa tehnoloogia võimaldab andmete kiiret ja turvalist edastamist kosmosest Maale

| Juuli 11, 2019

Euroopa välisteenistus ja Euroopa Komisjon on korraldanud Euroopa andmevahetussüsteemi (EDRS), mida tuntakse ka „kosmoseandmete maanteena”, elavat tutvustust. Süsteem on maailma esimene laserlink, mis põhineb Euroopa tipptehnoloogial. See võimaldab suurel hulgal andmeid, eriti pilte, kosmoses satelliitidest üle Maa küljele peaaegu reaalajas. Süsteem on avaliku ja erasektori partnerlus Euroopa Kosmoseagentuuri (ESA) ja Airbusi vahel ning sellest on kasu 90 miljonist eurost, mida eraldatakse Copernicuse Maa seireprogrammist ja ESA kaudu 2015-2020i perioodil. Tänu süsteemile tehakse Copernicuse pildid kättesaadavaks kuni seitse korda kiiremini kui praegu. Copernicus, maailma juhtiv maapinna vaatlusandmete pakkuja, pakub kvaliteetset keskkonnaseiret, aitab säästa elusid ja juhtida hädaolukordi ning toetab piiri- ja mereturvalisust. ELi Copernicuse satelliitsüsteem on kosmoseandmete maantee esimene pikaajaline klient. Uued teenused aitavad Copernicusel suurendada andmete allalaadimisvõimet ja ajakohasust ning parandada oluliselt selle väärtust paljude ajakriitiliste rakenduste jaoks. Elav demoüritus toimus samaaegselt Euroopa välisteenistuse peakorteris Brüsselis, Euroopa Meresõiduohutuse Ametis Lissabonis ja ELi delegatsioon Tokios.

Kommentaarid

Facebooki kommentaarid

Sildid: , , , ,

kategooria: Esileht, EU, Euroopa komisjoni, Ruum

Kommentaarid on suletud.