Töö kutsub maikuu proovima #Brexiti kompromissi tehingu sooritamiseks

| Jaanuar 17, 2019

Peaminister Theresa May võib lõpuks saada parlamendi vahendusel Brexiti tehingu, kui ta pidas läbirääkimisi opositsiooni töörühmaga, kes oli Reutersile kolmapäeval (16 jaanuar) teisel kõige võimsam mees. kirjutab Andrew MacAskill.

Mai Brexiti kokkulepe tabas parlamendis teisipäeval (15 jaanuar) purustavat lüüasaamist, käivitades poliitilise kaose, mis võib viia EList lahkumiseni, 2016i lahkumise otsuse tühistamiseni või mingisuguse kompromisslahenduseni.

Tööpartei rahanduspoliitika juht John McDonnell (pildil) ütles tööjõud, kes toetaks maid, kui ta nõustuks jääma ELi alalisele tolliliidule, tihedale suhtele oma ühtse turuga ja suurema kaitsega töötajatele ja tarbijatele.

„Me toetame kokkulepet, mis toob riigi tagasi kokku, kaitseb töökohti ja toetab majandust,” ütles McDonnell. „Meil on olnud see avatud uste poliitika kogu aeg. Kahe aasta jooksul ei ole ta ühendust võtnud, ei ole meiega pöördunud, ei jõudnud välja. "

Valitseva konservatiivide partei jagab opositsioonipartei Brexiti lõpliku tulemuse üle. Raske on näha, kuidas ükski Brexiti plaan alamkojale edastada ilma mõningate tööandjate 256i seadusandjate toetuseta.

Osutades Suurbritannia poliitilise kriisi ulatusest, on May näidanud, et ta on valmis jõudma opositsiooniseadusandjate poole parteide vahelistel läbirääkimistel, et leida sõbralik lahutusleping, et lahkuda EList.

Aga tööjõud nagu suur osa Suurbritanniast on sügavalt jagatud Brexiti üle, kus paljud nooremad toetajad on linnapiirkondades entusiastlikud ELi toetajad, samal ajal kui paljud toetajad partei traditsioonilistes südameturgudes tagasi blokist lahkuvad.

Partei on ametlikult pühendunud Brexiti läbiviimisele, kuid ütleb, et kõik võimalused, sealhulgas uus referendum, oleksid laual, kui ma ei suuda tagada parlamendi toetust kokkuleppele ja seda ei saa võimult eemaldada.

71i tööõigustloojate rühm kutsus kolmapäeval oma juht Jeremy Corbynit üles toetama Euroopa Liidu ülejäänud osa teise rahvahääletuse taga.

Corbyn, euroskeptik, kes 1975is hääletas "Ei" Suurbritanniasse kuulunud Euroopa Ühenduse liikmeks, on palju ettevaatlikumad teise referendumi kutsumisest kui paljud tema kesksed töökolledžid.

McDonnell, kes kirjeldab Karl Marxit ühe oma peamise mõjuna, ütles, et parlamendis ei olnud enamust, et lahkuda EList ilma kokkuleppeta, nii et kaks kõige tõenäolisemat võimalust on kompromissleping või riiklikud valimised.

„See on veider olukord, kuid siin olen varirektor, kes jätkab uudiseid, et turgusid stabiliseerida, sest Tories ja praegune kantsler ei suuda seda teha,” ütles ta.

„Sellepärast, et ma üritan seda teha, on see, et parlamendis on ülekaalukas häälteenamus. Me kasutame kõiki parlamentaarseid mehhanisme, et vältida tehinguid. ”

McDonnell, 67, ütles, et eelistab ikka veel valimisi, et võita tööle oma mandaadi ELi väljumiseks, mis põhineb ELiga alalise tolliliidu ümber, selle asemel et korraldada uut Brexiti referendumit.

"Meie seisukoht on, et meil peaks olema üldine valimine, samal ajal arutledes Brexiti üle kõigi teiste küsimuste hulgas, palju laiem arutelu, kuid võite valida ka meeskonna, kes seejärel läbirääkimisi teeb," ütles ta.

McDonnell ütles, et on üha tõenäolisem, et valitsus peab taotlema EList lahkumise ametliku protsessi laiendamist, mida nimetatakse artikli 50iks.

"Järgmine nädal on kriitiline," ütles ta. "Mida rohkem aega kulub paari järgmise nädala jooksul, seda tõenäolisem on, et valitsus peaks pikendust küsima."

tags: , , , ,

kategooria: Esileht, Brexit, Koonderakonna, EU, Jeremy Corbyn, Labour, UK