EL suurendab oma # Humanitaarabi - 2019i jaoks vastu võetud rekordarvestust

| Jaanuar 17, 2019

Kuna üha rohkem inimesi seisab silmitsi humanitaarkriisidega kogu maailmas, on EL võtnud 1.6i jaoks vastu oma kõrgeima esialgse iga-aastase humanitaarabi eelarve 2019 miljardit eurot.

Lähis-Ida ja Aafrika pikaajalistest konfliktidest ning kliimamuutuste kasvavast mõjust kogu maailmas on humanitaarkriisid halvenenud ja konfliktid ohustavad abi andmist neile, kes seda kõige enam vajavad. „Selle uue eelarvega on EL jätkuvalt juhtiv humanitaarabi andja kriiside, näiteks Süüria ja Jeemeniga. Ainuüksi humanitaarabi ei suuda lahendada kõiki probleeme, kuid me peame tegema kõik endast oleneva, et aidata kõige haavatavamaid inimesi. See on meie humanitaarabi. Peame mõtlema ka nende paljude kriiside mõjule lastele, järgmisele põlvkonnale. Sellepärast on 10% uus eelarvest, 10 korda rohkem kui 2015is, pühendatud hädaolukordadele suunatud haridusele, et saaksime anda lastele vahendid parema tuleviku loomiseks, ”ütles humanitaarabi ja kriisiohjamise volinik Christos Stylianides.

Suurem osa eelarvest on suunatud Süüria kriisile, naaberriikide pagulastele ja Jeemeni äärmiselt kriitilisele olukorrale. Täiendav rahastamine käsitleb vajadusi nii Aafrikas, Ladina-Ameerikas, Aasias kui ka Ukrainas. Komisjon jälgib tähelepanelikult ELi rahaliste vahendite kasutamist oma ülemaailmse humanitaarabi ekspertide võrgustiku kaudu ning on kehtestanud ranged eeskirjad selle tagamiseks, et rahastamine oleks hästi kulutatud.

Täielik pressiteade on saadaval siin.

tags: , ,

kategooria: Esileht, EU, Euroopa komisjoni, Humanitaarabi, Humanitaarabi rahastamise