# Rumeenial on kodus palju tööd teha ja Brüsselis öelda #Greens

| Jaanuar 11, 2019

Euroopa Liidu Nõukogu Rumeenia eesistumise alguses Philippe Lamberts (pildil)Roheliste / Euroopa Vabaliidu fraktsiooni president Euroopa Parlamendis ütles: „Sellel seadusandlikul ametiajal on vähe aega, kuid palju tööd teha. Dublini reform, kliimakaitse, autode ja veoautode CO2i heitkogused, teavitajate kaitse, maksuõigus, õiglane palk ja töötingimused ning sotsiaalne Euroopa on nüüd Rumeenia eesistumise juhtimisel. Verts / ALE ootab, et eesistujariik Rumeenia muudaks Euroopa Liidu kliimasõbralikumaks, õiglasemaks ja sotsiaalsemaks. Inimeste elu parandamine on parim viis tuua tuulepargid parempoolsetest populistidest enne Euroopa valimisi.

„Austria eesistumise ajal tõi Austria eesistujariik tõepoolest maha kogu oma Euroopat toetava spin, mis on ELi kodanike jaoks peamine küsimus ja usalduse suurendamine Euroopas. Eesistujariik Rumeenia peaks näitama Euroopa juhtpositsiooni, töötades kiiresti ettevõtete õiglasemate maksude ja rahvusvaheliste ettevõtete maksustamise läbipaistvuse suunas. ”

Euroopa Parlamendi parlamendi Verts / ALE fraktsiooni esimees Ska Keller ütles: „Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariigi olemus tähendab, et valitsevale liikmesriigile pööratakse täiendavat tähelepanu ja praegu ei ole rahvusvahelist kontrolli kunagi olnud Rumeenia eliitide ohjeldamatu korruptsioon ja valitsuse jõupingutused korruptsioonivastases võitluses riigi kasuks. Korruptsioonivastase prokuröri Laura Codruța Kövesi vallandamine ning tema hiljutine tagasiastumine, brutaalsus, mis on näidatud korruptsiooni vastu võitlevate rahumeelsete meeleavaldajate poole, ning ametnike korruptsioonikuritegude amnestia hoidmine kahjustavad tõsiselt Rumeenia pühendumist õigusriigi põhimõtetele kodanikuõigused ja võitlus transplantaadi vastu.

„Riigis, kus korruptsioonile läheb aastas veidi alla 40 miljardi euro, peaks Rumeenia valitsus kasutama eesistujariigi võimalust tõestada oma pühendumust korruptsioonivastasele võitlusele, õigusriigile ja Euroopa väärtustele. Ülejäänud Euroopa jälgib. ”

Sildid: , , ,

kategooria: Esileht, EU, Euroopa Parlament, Rohelised, Rumeenia