Bank of England #Carnney lööb tagasi #Brexit'i stsenaariumide kriitikutele

| Detsember 6, 2018

Inglismaa Pank (BoE) kuberner Mark Carney (pildil) kaitses keskpanga prognoose Brexit potentsiaalselt suurt majanduslikku mõju, mis ärritas mõnede seadusandjate vastu peaminister Theresa May kavatsust Euroopa Liidust lahkuda. kirjutama David Milliken, Huw Jones, Sarah Young ja Amy O'Brien.

BoE ütles eelmisel nädalal, et halvima stsenaariumi korral võib Suurbritannia majandusele veelgi suuremat mõju avaldada kui ülemaailmse finantskriisi ajal.

Carney teatas teistele parlamendiliikmetele teisipäeval (detsembri 4), et juhatuse esitatud stsenaariumid peegeldasid ettevalmistavat tööd, et tagada pankade ja teiste laenuandjate valmisolek Brexit'iks ja neid ei olnud ka ilma prognoosideta.

"Eksam kriis puudub. Me ei jäänud lihtsalt terveks ööks ja kirjutasime riigikassale kirja, "ütles Carney parlamendisaadikutele. "Sa küsisid midagi, mis meil oli, ja me tõime selle, ja me andsime selle teile."

Endine BoE kuberner Mervyn King liitus kritiseerimisega teisipäeval, kui ta lahkus keskpanga osalemisest, mida ta ütles, oli katse hirmutada riiki Brexiti kohta.

"See petab mind, et Inglismaa keskpank tarbetult selle projekti sisse tõmbab," ütles kuningas Bloombergi avaldatud artiklis.

Carney rõhutas, et halvimad stsenaariumid olid "väikese tõenäosusega sündmused Brexit'i kontekstis", mida keskpank pidas vajalikuks veenduda, et Suurbritannia pangandussüsteem suudaks vastu pidada kõigile Brexit'i šokkidele.

"Mida peaksite võtma halvimal juhul Brexit'i stsenaariumi korral, et Ühendkuningriigi pangandussüsteemil on kapital, eraldi on kirjeldatud likviidsust, üldine vastupanuvõime selle vastu seista ja lahenduse osa ei ole probleem," ütles ta.

Vähem kui neli kuud enne Brexit'i, jääb ebaselgeks, kas Suurbritannia lahkub ELilt üleminekuga, et majanduse šokk sujuvamaks muuta.

Või leppis eelmisel kuul kokku ELi juhtidega plaani, kuid parlamendis on see ka sügava opositsiooniga parlamendis, sealhulgas mais konservatiivide partei poolt. Plaan seisab 11i detsembri peamise hääletusega.

Kommentaarid

Facebooki kommentaarid

Sildid: , , , , , , ,

kategooria: Esileht, Brexit, EU, UK

Kommentaarid on suletud.