Väiksemad Ühendkuningriigi tehased arvavad, et tootmine langeb enne #Brexit - #CBI

| November 8, 2018

Väiksemad Briti tootjad eeldavad, et nende toodang langeb esimest korda järgmise kolme kuu jooksul seitsme aasta jooksul, mis on kahjustatud Brexit'i ees olevate tellimuste kaudu, tööstuse uuring näitas kolmapäeval (7 november) kirjutab Andy Bruce.

Näidati Briti tööstuse konföderatsiooni (CBI) kvartaalset küsitlust keskmise suurusega ettevõtjate (VKEde) kvartaliteooria kohta, mis näitasid, et kohalikud tellimused on korras ja tootjad oma investeerimiskavadesse jõudsid.

Aruanne lisab Brexitile eelseisvate tootjate seas valitsevaid signaale, mis on nüüd ette nähtud vähem kui viie kuu jooksul.

Peaminister Theresa May võib oma konservatiivide partei piires oma Brexiti plaaniga vastuseisuda ja ei ole siiani suutnud jõuda kokkuleppele teiste ELi juhtidega, tekitades kartusi, et Suurbritannia saaks ELi ilma üleminekukorralduseta lahkuda.

"VKEde tootjad tunnevad selgelt survet: nii pehmemast ülemaailmsest majandusmomendist, mis kajastub ekspordiartiklite tagasilöögist, kui ka Brexit ebakindlus, mis kallutab investeerimiskavasid," ütles CBI majandusteadlane Alpesh Paleja.

Eelmise aasta ekspordi väljavaadete optimistlikkus langes kõige nõrgemal tasemel alates aprilli 2009-st Suurbritannia viimase majanduslanguse ajal.

"(A) kavandatud kapitalikulutuste märkimisväärne vähendamine on täiendav tõestus selle kohta, et Brexit ebakindlus võtab ettevõtete kavatsustest kasvatada ja uuendada," lisas Paleja.

tags: , , , ,

kategooria: Esileht, Brexit, äri, EU, tootmine, UK