ELi kohus korraldab novembris 27i kuulamise seoses #Brexiti pöördumisega

| November 8, 2018

Euroopa Liidu kõrgeima kohtu kohtunikud kuulevad novembris 27'is toimunud Brexit protsessi puudutavat juhtumit, uurides, kas Suurbritannia saab ühepoolselt oma otsuse lahkuda EList, teatas Euroopa Kohus oma teisipäeval (6, november) avalduses. kirjutab Alastair Macdonald.

Kohtuasja tõstatati Luksemburgi kohtunikele Šotimaa kohtus, kus inimesed, kes Brexitin vastu, taotlesid otsust, mis selgitaks ELi lepingu artikli 50 tõlgendamist, mille kohaselt London esitas kahe aasta jooksul lahkumise kohta teada.

Ei ole selge, kui Euroopa Kohus võib esitada lõpliku otsuse.

Briti peaminister Theresa May nõuab kindlalt, et Suurbritannia lahkub Euroopa Liidust märtsis, kuid järgmistel nädalatel peab parlamendis lahingut, et heaks kiita potentsiaalne leping, mille eesmärk on leevendada riigi lahkumist ja piirata häireid liikumisest.

tags: , , ,

kategooria: Esileht, Brexit, EU, UK