Bulgaaria #GERB toetab Weberit EPP #Spitzenkandidat Euroopa Parlamendi 2019i valimistel

| November 8, 2018

Bulgaaria peaminister Boiko Borissovi keskosa parem GERB pooldab Saksa manfred Weberit (pildil, paremal) olla Euroopa Komisjoni järgmine juht, GERB parlamendijuht Tsvetan Tsvetanov (pildil, vasakul) ütles Weberi kohtumisel novembris 7i kohtumisel kirjutab

GERBi delegatsioon, mille eesotsas on Borissov, on Soome pealinnas Helsingis kogu ELi hõlmava Euroopa rahvapartei konverentsil, kes valib oma spitsenkandidate 2019i Euroopa Parlamendi valimisteks. Otsus on oodata novembris 8.

Tsvetanov ja GERB-i piletiteks valitud Bulgaaria linnade linnapead kohtusid Weberiga, kes on praegu EPP fraktsiooni juht Euroopa Parlamendis.

"Teie kogemused on ELi jaoks praeguste väljakutsetega tegelemisel, nagu turvalisus, ränne ja Brexit, ELi jaoks hindamatu väärtusega. Pealegi olete ka Bulgaaria suurepärane sõber, "sõnas Tsvetanov GERBERi sõnul Weberile.

"Kõige olulisem on saavutada kodanike huvides tulemused ja seetõttu tervitan Bulgaaria riigi ja kohalike omavalitsuste jõupingutusi inimeste kvaliteedi ja elatustaseme tõstmiseks," ütles Weber. avaldus.

Weber ütles, et Bulgaariasse külastades oli Borissov ja Tsvetanov veendunud, et Bulgaaria kaitseb ELi välispiiri hästi ja aitab kaasa kõigi Euroopa kodanike julgeolekule.

"Olen kindel, et Euroopa Parlamendi valimiste häid tulemusi saab hea jõudlus Bulgaaria kohaliku hääletuse ajal 2019is," ütles Weber ja avaldas heameelt GERBi Bulgaaria delegatsiooni toetuse üle kandidaadile.

Weberil on Saksa kantsler Angela Merkel ja Austria kantsler Sebastian Kurz. Tema rivaal on endine Soome peaminister Alexander Stubb.

Weberi Bulgaaria toetusel olev sügavus on vastuolus oktoobri pingetega, kui Weber oli ELi kõrgeimate näitajate seas, kes kritiseerisid riiki, seostades televisiooni saatejuhi Viktoria Marinova mõrvaga Bulgaaria meediavabaduse all. Bulgaaria uurimine näitas, et Marinova tapmine ei olnud seotud tema tööga.

Borissov, kes on oma riigi kriitikaga ärritunud, viitas sellele, et tema partei võib oma toetuse Weberile tagasi võtta. Ta ütles, et ta arutleb selle üle, kui ta Helsingis 7i ja 9i novembri EPP kongressi jaoks.

Sildid: , ,

kategooria: Esileht, EU, Euroopa Parlamendi valimised, Euroopa Parlament